Anamaria Vasile

Ea este fosta soacră a Danei Budeanu! Femeia este o cunoscută prezentatoare de televiziune

Dana Budeanu a devenit o personalitate foarte cunoscută în ultima vreme după ce și-a impus părerile controversate în mediu online. Însă mulți nu o știu pe soacra acesteia, Delia Budeanu. Delia este o jurnalistă și o prezentatoare română de televiziune, cunoscută pentru jurnalele realizate la Televiziunea Română înainte de 1989. Este văduva jurnalistului Radu Budeanu, iar în prezent, realizează o emisiune pe postul Antena 2.

Cine este Delia Budeanu, soacra Danei Budeanu

Delia Budeanu s-a născut pe 28 mai 1949, iar copilăria și-a petrecut-o la casa de la țară a tatălui ei. Tatăl, inginer cercetător în pomicultură, a pus bazele Stațiunii de Cercetare Pomicolă Voinești și este creatorul celebrelor soiuri „Frumosul de Voinești”, „Deliciosul de Voinești” și, mai târziu, „Generosul de Voinești”.

Copilăria ei s-a terminat la o vârstă foarte fragedă, undeva la 12 ani, când părinții ei au divorțat, ea urmând-o pe mama ei la Turnu-Severin. Delia Budeanu a vorbit mereu cu blândețe despre mama ei, spunând în nenumărate interviuri că este extrem de cultivată, frumoasă și foarte fină. Nu a vorbit la fel și despre tatăl său, pe care deseori la caracterizat ca fiind dur ca o stâncă, inflexibil, impunându-i mereu să fie prima, să nu greșească, să ia toate premiile la școală, scrie redactia.ro.

Cum a ajuns Delia Budeanu să facă televiziune

Delia Budeanu a stat doar trei ani la Cluj, apoi s-a transferat la București. Imediat după absolvire s-a angajat la Radio România. Dacă viața nu ar fi dus-o aici, și-ar fi dorit să facă cu totul altceva. S-a gândit la Drept, Filologie sau Matematică, spre care avea aplecare, însă visul său secret a fost să facă operă. Un profesor de canto i-a prevestit un viitor strălucit în muzică, însă tatăl s-a opus. Astfel că, la televiziune a ajuns din întâmplare. La începutul anului 1970 era așadar la Radio, la Secția Tineret, când un coleg i-a zis că se dă concurs la TVR pentru postul de prezentatoare. Nici nu știa exact unde este televiziunea. A obținut postul concurând cu alte 11 actrițe. În două săptămâni a fost angajată. La 1 iunie 1970 a intrat pentru prima dată pe post. De atunci, preț de 27 de ani, a fost în casele, în inimile, în adulația și-n simpatia românilor.

Citeste continuarea pe redactia.ro.