Anamaria Vasile

Lidia Buble se confruntă cu bullying online

Este de o frumusețe rară și nimeni nu ar crede că Lidia Buble primește zilnic mesaje, în care oamenii se leagă de aspectul ei fizic. În locul ignoranței, vedeta s-a gândit că ar fi mai bine să vină cu un răspuns. Mesajele răutăcioase au inspirat-o chiar pentru a crea o nouă melodie, din care a dezvăluit câteva versuri.

Bullying-ul în mediul online este o problemă de actualitate, cu care tot mai mulți oameni se confruntă. În spatele ecranului, oricine poate prinde curaj pentru a arunca vorbe grele și jigniri gratuite. De acest fenomen nu a scăpat nici Lidia Buble. Cântăreața a postat, într-un Story pe Instagram, unul dintre multele mesaje răutăcioase, pe care afirmă că le primește zilnic.

Pentru a se înțelege contextul, în mesajul (vezi foto) primit pe Instagram, o femeie s-a luat de felul în care arată nasul („nănăul”) Lidiei Buble.

„Probabil că mulți dinte voi o să vă întrebați de ce am ales să postez acel mesaj. primesc zilnic astfel de mesaje și sunt convinsă că nu sunt singura, sunt convinsă că sunt foarte multe femei atât la noi în țară cât și în alte țări, care sunt batjocorite pentru felul în care arată.

Este tot un fel de bullying, în online se întâmplă în cea mai mare parte, pentru că oamenii de acest gen, în general nu prea au curajul să spună față în față și atunci refulează în online.”, a spus vedeta pe rețeaua de socializare.

În continuare, cântăreața s-a arătat de-a dreptul surprinsă de faptul că majoritatea criticilor le primește de la alte femei. Ea a vorbit și despre felul în care defectele noastre ne fac unici și, din acest motiv, ar trebui să le apreciem.

„Eu personal niciodată n-o să răspund cu răutate la astfel de mesaje. Îmi este milă de astfel de femei. Pentru că da, din păcate femeile sunt cele care trimit astfel de mesaje. Eu primesc zilnic destul de multe și în proporție de 99,9% sunt femei. Foarte trist. Nu înțeleg de ce suntem atât de rele între noi, nu înțeleg de ce nu ne putem susține. Nu înțeleg de ce, după părerea voastră, toată lumea ar trebui să arate la fel. De ce toată lumea ar trebui să fie stană de piatră, bibelou, păpușă. Este atât de frumos să fim cu toții diferiți, iar defectele sunt atât de frumoase. Și chiar dacă probabil unii dintre voi nu realizați, de cele mai multe ori defectele ne fac să fim speciali, să avem acel ceva, așa că iubiți-le.”, a mai adăugat Lidia Buble.

Deși nu este o fire răutăcioasă sau răzbunătoare, Lidia Buble a venit cu o replică genială pentru femeia care a criticat-o. Ea a arătat cum ne putem pune agresorii la punct, într-un mod cât se poate de elegant.

„Pentru tine am și un răspuns: acest nănău așa cum l-ai numit tu, foarte sexy și cu foarte multă personalitate, știi la ce mă ajută? Mă ajută să miros hit-urile astea frumoase care ajung la sufletele a milioane de oameni care mă iubesc, îmi ascultă muzica și îmi trimit mesaje frumoase. Toți bărbații care au trecut prin viața mea de asta s-au îndrăgostit, de faptul că sunt foarte naturală.”, a răspuns Lidia Buble.