Anamaria Vasile

Armata a ieșit în stradă

Europa se cutremură! S-a scos armata în stradă într-o țară unde sunt milioane de români

Europa se cutremură! Armata a fost scoasă în stradă! Totul se întâmplă într-o țară unde sunt milioane de români. Guvernatorul regiunii a cerut ajutor pentru a gestiona evoluția alarmantă a pandemiei.

S-a scos armata în stradă într-o țară unde sunt milioane de români. Este vorba de Madrid, unde guvernatorul regiunii a cerut ajutor pentru a gestiona evoluția alarmantă a pandemiei. Cererea a fost făcută în prima zi în care a fost reintrodusă carantina în mai multe cartiere din sudul capitalei spaniole. Decizia vizează direct 850.000 de locuitori, care reprezintă o cincime din populația regiunii Madrid.

Imediat, armata a fost trimisă în sprijinul forțelor de ordine pentru a ține situația sub control. Autoritățile vor chiar și înființarea unor spitale de campanie, la trei luni după ce au fost desființate.

„Trebuie să ajutăm poliția locală cu întăririle pe care ni le-a oferit cu atâta amabilitate guvernul Spaniei pentru a putea pune în aplicare legea.

Noi nu avem competențele necesare pentru a limita circulația în comunități. Avem nevoie de ajutorul armatei și pentru operațiunile de dezinfecție și materialele sanitare, spre exemplu, dar mai presus de orice avem nevoie de ajutor pentru a ne asigura că măsurile pe care le aplicăm în aceste cartiere sunt corecte”, a spus Isabel Diaz Ayuso, guvernatorul regiunii Madrid.

La Madrid, în ultimele săptămâni, această regiune de 6,6 milioane de locuitori a concentrat o treime din noile cazuri și noile decese înregistrate în Spania. Numărul bolnavilor a explodat în cele mai modeste cartiere din sudul capitalei, unde există peste 1.000 de cazuri noi la 100.000 de locuitori în ultimele două săptămâni. O incidență mult mai mare decât media națională (285), care este deja una dintre cele mai mari din Europa.

Noi restricții urmează să intre în vigoare de luni pentru a „restricționa mobilitatea și a reduce activitatea” în zonele cele mai afectate, a declarat responsabilul oficial pentru Sănătate publică, Antonio Ruiz Escudero.

Trebuie spus că odată cu relaxarea măsurilor în contextul pandemiei de COVID-19, cazurile de coronavirus continuă să crească alarmant de la o zi la alta. În acest context, Regatul Unit, Franța și Spania a anunțat măsuri fără precedent.