Anamaria Vasile

Coaja de banana remediu extern pentru cosuri si alte 5 intrebuintari despre care cu siguranta nu stiati

Dacă sunteți un iubitor de banane, atunci aceasta este o veste bună pentru dumneavoastră. Știm cu toții că bananele sunt sănătoase, deoarece sunt o sursă excelentă de potasiu și alți nutrienți importanți. Insa, daca fructul in sine este moale si dulce, coaja este tare, fibroasa si usor amaruie, ceea ce o face mai putin apetisanta. Dar ați știut că și coaja de banane este, de asemenea, bună pentru sănătatea dumneavoastră? Și da, cojile sunt, de asemenea, comestibile!

Conținutul nutrițional al cojilor de banane

Cojile de banană, pe care le aruncați în coșul de gunoi, sunt, de asemenea, incredibil de hrănitoare. Uitați-vă la conținutul lor:

Potasiu – pentru a combate dieta bogată în sodiu și a proteja inima.

Magneziu – pentru funcția muschilor și nervilor.

Vitamina B6 sau piridoxina – pentru piele, ficat, ochi și păr.

Vitamina B12 sau cobalamina – pentru sistemul nervos central.

Fibre – pentru sănătate intestinală.

Proteine – pentru a dezvolta mușchii și pentru celulele sănătoase.

Utilizări surprinzătoare ale cojilor de banane

# 1: Curățarea coșurilor

Masați coaja pe față timp de cel puțin cinci minute. Faceți acest lucru în fiecare zi pentru a elimina coșurile, care ar trebui să aibă efect în termen de o săptămână. Faceți acest lucru o parte din rutina dvs., chiar și atunci când acnee este ameliorată.

# 2: Reducerea ridurilor

Cojile de banană vă pot hidrata pielea și acest lucru este excelent pentru reducerea ridurilor. Puteți adăuga un gălbenuș de ou după ce ați zdrobit coaja. Aplicați amestecul pe față și lăsați-l să stea acolo timp de cinci minute.

# 3: Albirea dinților

Frecați coaja de banana pe suprafața dinților timp de un minut. Faceți asta în fiecare zi pentru întreaga săptămână.
# 4: Îndepărtarea negilor

Frecați coaja de banana pe suprafața negului. Puteți, de asemenea, să o legați peste noapte peste el.

# 5: Tratament pentru psoriazis

Pur și simplu frecați coaja de banană pe zona în care pielea dvs. prezintă mâncărime și iritație. Coaja poate acționa ca un hidratant și vă poate ajuta cu mâncărimea.

# 6: Vindecă mușcăturile cauzate de insecte

Masați coaja pe mușcătură pentru a obține ameliorarea de care aveți nevoie pentru durere și mâncărime.

Cu toate aceste utilizări și beneficii, probabil că vă întrebați de ce cojile de banane nu sunt mai populare, nu doar pentru a fi aruncate la coșul de gunoi. Dar majoritatea oamenilor nu agreează gustul cojilor. Pentru a vă ajuta cu această problemă, alegeți o banană foarte coaptă, deoarece are o piele mai subțire decât una verde sau doar puțin coaptă. De asemenea, puteți utiliza coaja pentru a ajuta la frăgezirea cărnii pe care o gătiți. Desigur, nu uitați să spălați coaja, mai ales dacă intenționați să o consumați.

Daca nu ai de gand sa consumi cojile de banane, poti profita de beneficiile lor si in alt mod. O altă posibilă utilizare ar fi să pui cateva felii de coaja de banane in apa si lasa-le sa stea cateva zile. Apoi, foloseste apa ca sa-ti uzi plantele. Nutrientii din apa le vor face bine.