Anamaria Vasile

Cum se înmulțește cu succes orhideea. Așa îți poți umple casa cu aceste flori

Daca iti plac orhideele, insa renunti la ele pentru ca nu stii cum si le ingrijesti sau crezi ca nu ai suficiente resurse financiare pentru a-ti decora interiorul cu aceste flori, venim sa-ti prezentam o metoda perfecta de a trasforma o singura orhidee in zeci de astfel de flori. Visezi ca pe pervazul tau sa vezi o adevarta galerie de flori? Pentru a obtine aceasta minunatie nu ai nevoie de o suma enorma de bani.

Cum stimulezi cresterea radacinilor

Dintr-o singura orhidee poti obtine zeci de flori. Pentru asta vei avea nevoie de muschi sphagnum. Muschiul este uscat, de aceea e nevoie sa fie muiat in apa. Din muschiul inmuiat, cu ajutorul unui fir de ata formeaza doua bile. Cu ajutorul aceleiasi ate, atent pentru a preveni deteriorarea plantei, leaga muschiul de partea inferioara a germenului.

In continuare e nevoie sa creezi efectul de sera. Pentru a obtine acest lucru, infasoara muschiul intr-o pelicula, pe care trebuie sa o scoti zilnic pentru minim jumatate de ora, ca sa nu apara mucegai. Cand vei scoate pelicula, stropeste muschiul cu apa. Dupa 10 zile vor aparea primele radacini. Poti rasadi germina doar cand apar minimum 3 radacini.

Inmultirea plantei

Ia orhideea uscata si taie tulpina cu foarfeca, undeva 1 centimetru de la radacini si apoi se taie lungimea de 10-15 centimetri din butase. Pune butasii intr-un vas mic, alungit si cu gauri in partea de jos. Presara un pic de nisip si distribuie muschii ramasi. Si este important ca inainte de plantare solul sa fie umezit. Planteaza butasii cu atentie la o distanta de 3 cm unul de altul. Acopera-i cu o folie pentru a crea efectul de sera. Dupa 3-4 luni de butasi vor prinde radacini. Atunci vor putea fi plantate in ghiveciuri individuale.