Anamaria Vasile

Greşeala banală din salate! De ce nu este bine să mâncăm salată de roşii cu castraveţi şi ceapă

Nutriţioniştii avertizează cu privire la o combinaţie de salată preferată de români, cea de roşii cu castraveţi şi cu ceapă. Se pare că aceste legume nu se împacă prea bine în timpul digestiei, lucru care poate crea neplăceri.

Nutriţioniştii spun că roșiile, castraveții şi ceapa nu ar trebui asociate la aceeaşi masă. Potrivit formulei lor chimice, castraveţii sunt alimente alcaline, iar roşiile sunt acidifiante, motiv pentru care în această combinaţie schimbă PH-ul din stomac, lucru ce duce la neplăceri şi chiar probleme serioase pe termen lung.

Când le combinăm se formează săruri, spun specialiştii. Mai mult, castraveţii combinaţi cu roşiile formează gaze în intestin, deoarece aceste legume au un proces diferit de digerare.Şi salatele îngrașă, afirmă dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă, medic cu multiple preocupări în zona de nutriție și în promovarea unui stil de viață sănătos.

„Știu mulți oameni care se îngrașă din cauza salatelor. Salatele cu ouă, grăsimi, prea mult ulei, cu șuncă sau chiar salatele de fructe cu frișcă sau alte toppinguri nu sunt chiar „prietenoase” cu silueta. În plus, degeaba mănânci pește la grătar sau salată, dacă mănânci la 1 noaptea”, a adăugat medicul, scrie doctorulzilei.ro.

Potrivit acestuia, nu există alimente nocive, doar cantități prea mari, moduri greșite de preparare, ore nepotrivite la care sunt consumate.

„Poți mânca la prânz cam orice: paste, măr copt, pește, pizza, pentru că o felie de pizza o dată pe săptămână sau o clătită cu gem n-a omorât pe nimeni. Nu trebuie să fim fixiști și să ne abținem de la alimentele care ne plac și cel mai bine e să ne facem poftele la prânz, nu la cină”, a recomandat medicul.