Anamaria Vasile

Raed Arafat: Un virus obişnuit de gripă sau o biată gripă, între ghilimele, nu ucide atâta personal medical

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, avertizează că virusul SARS-Cov-2 nu este „o biată gripă” şi cere populaţiei să respecte măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului. Raed Arafat anunţă că se vor intensifica acţiunile de control privind respectarea acestor măsuri, relatează News.ro.

„Cred că unul dintre motivele pentru care unii nu mai respectă regulile, sau le respectă mai puţin decât ar trebui, sunt toate aceste speculaţii despre faptul că virusul nu există sau că este – şi aici nu am să uit comentariul unui coleg medic, care zice este vorba de o biată gripă. Dar răspunsul meu este că o biată gripă nu ucide, cum am văzut în alte ţări, sute sau mii din rândul personalului medical”, a declarat Raed Arafat la TVR, conform News.ro.

Un virus obişnuit de gripă, sau o biată gripă, între ghilimele, nu ucide atâta personal medical când ei îşi fac datoria lor. Dacă personalul medical e atât de expus, gândiţi-vă că şi populaţia este expusă şi trebuie să înţeleagă că nu este vorba despre o glumă sau despre o exagerare. Nu le cerem decât respectarea regulilor care au fost recomandate, ca să evităm o deteriorare a situaţiei pe care să nu putem să o controlăm.

„Scenariul că o să avem o creştere exponenţială este unul dintre scenariile care există şi ar fi scenariul urât, să avem o creştere rapidă şi exponenţială”, a spus Arafat. Şeful DSU a precizat că se vor intensifica în perioada următoare controalele privind respectarea regulilor de prevenire a răspândirii virusului. „Vom face tot posibilul să evităm situaţia în care să revenim la măsuri mai restrictive”, a mai spus şeful DSU. România a ajuns la 23.400 de cazuri de COVID-19, după ce vineri au fost confirmate 320 de noi cazuri

Loading...