Anamaria Vasile

Răsturnare totală de situație. Anunțul oficial al Ministrului Educației. Mâine nu se mai deschide nimic

Ministrul Educației, Monica Anisie a anunțat că de luni aceste unități de învățământ preșcolar nu se vor redeschide, deși Hotărârea de Guvern publicată vineri prevede acest lucru. Doar atunci când vor fi finalizate normele de securitate și igienă se vor redeschide, a punctat ministrul.

Deși Hotărârea de Guvern prevede deschiderea creșelor, grădinițelor și after school-urilor începând de luni, Ministrul Educației a declarat că acest lucru se va întâmpla doar după ce normele de securitate și igienă vor fi finalizate.

„Normele de revenire în cadrul creșelor și grădinițelor, precum și în cadrul after school-urilor sunt elaborate în colaborare de către Ministerul Educației, Ministerul Muncii și Ministerul Sănătății. Acestea sunt în acest moment în pregătire, probabil că mâine le vom finaliza și le vom prezenta. Ministerul Educației astăzi a transmis inspectoratelor școlare situația în care putem să reîncepem activitatea în grădiniță și, așa cum s-a întâmplat în fiecare an, le-am solicitat să anunțe părinții că pot depune cereri la unitățile de învățământ preșcolar la care au mers copiii până acum.

Inspectoratele școlare sunt informate de către directorii grădinițelor de aceste solicitări și, mai departe, inspectoratele transmit autorităților publice locale aceste solicitări. Decizia pentru a redeschide aceste grădinițe de vară [este vorba despre grădinițele de stat – N.Red.] aparține autorității publice locale. Pentru că, atenție: în aceste unități de învățământ preșcolar, pe această perioadă a vacanței de vară, se desfășoară numai activități recreative, deci nu se desfășoară activități din curriculum preșcolar”, a spus ministrul, după cum relatează edupedu.ro.

Normele vor fi prezentate mâine de către Ministerul Educației și Ministerul Muncii a precizat Monica Anisie.

„Mâine nu se vor redeschide. Se vor redeschide în momentul în care există aceste norme, există cerere și decizie la nivelul autorității publice locale. Normele trebuie să fie prezentate de Ministerul Educației, Ministerul Muncii mâine”, a anunțat ministrul Educației.