Anamaria Vasile

Dan Bittman despre românii din străinătate: ”Conglomerat de fugiți de acasă!”

Dan Bittman este supărat pe diasporă, deoarece românii pleacă în străinătate și plătesc acolo taxe și impozite! Cântărețul în vârstă de 57 de ani a fost invitatul lui Ionuţ Cristache, în emisiunea „România 9“ de la TVR, unde solistul trupei Holograf a făcut declaraţii şi despre soarta Uniunii Europene.

Dan Bittman, supărat pe diasporă

 

„Europa e un conglomerat de fugiţi de acasă. Peste un an s-ar putea să nu mai existe Uniunea Europeană. Planul meu ar fi să scrie pe paşaportul meu: Dan Bittman, cetăţean european, nu român, nu ungur, nu iugoslav. Aici s-a pierdut startul, în Europa. Americanii sunt americani pentru că toţi au paşaport american. Şi sunt chinezi, români, bulgari. Aşa am fi fost toţi într-o barcă.

Altfel, de ce să trag eu pentru polonez? Să plătesc eu taxe aici în ţară? Sau muncitorul meu se duce frumos afară şi-i plăteşte taxe francezului, neamţului, spaniolului, nu mie. Nu-mi plăteşte mie aici. Că de-aia şi aici e o discuţie, cu diasporă, cu nediasporă…“, a declarat solistul.

 

Da Bittman, atacat de …internauti

Dan Bittman a fost protagonistul unui eveniment cel puțin ciudat, în urma căruia a atras mânia unor dintre internauți. Artistul a ridicat ode primarului Sectorului 5 din Capitală, în urma unui spectacol organizat de edil. Cântărețul a fost aspru criticat pentru declaraţiile sale, iar când acesta a răspuns pe Internet criticilor…i-a jignit pe roânii aflați peste hotare, care nu sunt deloc puțini.
Bittman a prezentat evenimentul organizat de primarul sectorul 5, care ar fi costat nu mai puțin de 700.000 de euro. Valul de revoltă a ajuns şi pe internet, acolo unde Dan Bittman a replicat astfel: „Vaaaai da ştii ce ruşine îmi e??!!! Muncesc cinstit şi un prost ca tine îmi spune să mi fie ruşine, du te n Spania la căpşuni şi fii demn”, a scris Dan Bittman pe contul său de socializare.

În emisiunea de la TVR, Dan Bittman a vorbit despre incidentul de pe Internet și spune că mai toate mesajele negative au fost orchestrate de cineva, iar cei care au postat au fost…postaci de meserie, a lăsat să se înțeleagă cântărețul. „Toată ura îndreptată atunci spre mine a fost una plătită. M-am uitat şi eu printre comentariile de atunci şi am observat că majoritatea erau de pe conturi false“ scrie gazetaromaneasca.ro