Anamaria Vasile

Dan Negru, mesaj dur pentru noii prezentatori TV. Ce spune despre Mihaela Rădulescu și Andreea Marin: „Ambele trăiesc…”

Pe Dan Negru îl cunoaște o țară întreagă și este unul dintre cei mai buni prezentatori TV din România. Are o biografie impresionantă și ar putea să scrie oricând o carte despre televiziune. Dan Negru a vorbit, în exclusivitate, pentru VIVA! într-un interviu care te va impreiona.

Dane, am aruncat un ochi peste biografia ta… și am obosit, deja pot s-o trec la ultima carte citită! Tu mai poți?!

N-au nicio valoare performanțele profesionale. Tot ce contează e familia. Am cunoscut oameni cu performanțe uriașe pe care nu-i mai știe nimeni, am cunoscut miliardari români care puteau să cumpere orașe întregi și a căror amintire nu mai există. Tot ce contează e ce e acasă. Restul e fum. E mai valoroasă încercarea de a fi un tată bun decât eticheta de „Regele audiențelor pe care mi-a pus-o media în anii ăștia.

Te-ai intersectat, profesional, cu multe vedete feminine de la noi. Cu cine ai avut cea mai bună chimie și cu cine te-ai simțit incompatibil?

Sincer, cele mai generoase colege de prezentare mi-au fost Mihaela Rădulescu și Andreea Marin. Super profesioniste care știu unde să pună punctul într-o frază și când să-și lase partenerul să vorbească. Ambele trăiesc din meseria asta, sunt prezentatoare TV pursânge. În lumea mare a televiziunii există prezentatori profesioniști pursânge, așa cum sunt Mihaela sau Andreea, dar la noi, din cauza bugetelor mici, meseria asta e făcută de actori, cântăreți, manechini, sportivi. România e singura țară europeană în care jobul de host TV nu există. Oricine poate să îl practice.

Legăturile tale cu Festivalul Mamaia sunt vechi și, cu siguranță, ai multe amintiri legate de acest eveniment. Povestește-ne și nouă câteva care ți-au rămas în minte. Chiar și mie îmi trezește festivalul multe nostalgii…

Îmi sunt dragi oamenii cu care am făcut Mamaia de-a lungul anilor. Țin minte că, într-un an, eram la TVR, Mamaia era la concurență cu Real Madrid – Dinamo București, care era la PRO, și a doua zi Titus Munteanu mi-a bătut în ușa camerei de hotel de dimineață spunându-mi că festivalul a bătut în audiență meciul. De neimaginat asta azi.