Anamaria Vasile

Andrei era fotbalist la Academia lui Hagi, iar azi ar fi putut fi un fotbalist știut de multă lume. La 14 ani, însă, și-a văzut propriul tată îngropat mult prea devreme. Viața lui s-a schimbat radical de atunci

Povestea lui Andrei este impresionantă. Viața tânărului s-a schimbat după moartea tatălui său.

În 2013, când tatăl său a murit, Andrei avea 14 ani și era un tânăr fotbalist care urma să dea probe la Academia de Fotbal “Gheorghe Hagi”.

Tatăl lui era tare mândru și spunea că o să ajungă un mare fotbalist. Era pompier militar în orașul Fetești și într-o dimineață de iulie și-a îmbrățișat fiul înainte de a pleca la muncă. Nimeni nu avea să știe că era pentru ultima oară.

După câteva ore vestea că tatăl lui a salvat doi oameni cu prețul vieții lui a căzut ca un trăsnet asupra tânărului și toate visele lui s-au năruit.

“După eveniment viața mi s-a schimbat”, povestește Andrei, privind fotografia tatălui său… “Eram tare mândru de el. Îmi spunea că atunci când salvezi, ești împlinit!”.

Tatăl lui Andrei era pompier și a murit după ce a salvat doi oameni prinși sub un mal de pământ

Tatăl lui Andrei, sublocotenentul Gabriel Boitan, și-a pierdut viața după ce a salvat doi oameni care au fost prinși sub un mal de pământ. Pe timpul operațiunii, pompierul erou le-a oferit acestora inclusiv masca lui de oxigen. Din păcate sacrificiul acestuia a fost cel suprem.

Acum, Andrei este un tânăr elev la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldești, urmând ca în două luni să absolve această instituție de învățământ.

“-Nu am avut niciodată în intenție să devin pompier, dar am decis că trebuie să continui ce a început tata. Am decis să devin salvator și vreau să lucrez în unitatea din care el a făcut parte! La absolvire voi merge acasă să vorbesc cu el și să-i raportez:

– DOMNULE SUBLOCOTENENT… TATĂ… AM ABSOLVIT! DE AZI SUNT POMPIER. SPER CĂ EȘTI MÂNDRU DE MINE AȘA CUM ȘI EU VOI FI MEREU MÂNDRU DE TINE!”.

Povestea lui Andrei a fost publicată pe pagina Ministerului Afacerilor de Interne și a adunat până acum sute de comentarii pentru tânărul pompier Andrei.