Anamaria Vasile

Era trecut de ora 22:00 si eram la coada la supermarket. In fata mea era o fata gravida in pijamale si cu un ochi vanat. A vrut sa plateasca, dar nu mai avea bani pe card. Atunci un barbat din spatele meu a strigat la ea:

Tinerețea vine cu o multitudine de alegeri greșite și lecții pe care le ținem minte toată viața.

Uneori, destinul ne mai iartă și ne oferă o a doua șansă.

Un bărbat a povestit pe internet o întâmplare la care a fost martor într-un supermarket.

“Era trecut de ora 22 și eu eram la coadă în supermarket, la singura casă deschisă. În fața mea era o femeie la vreo 20 de ani în pijamale, gravidă și cu un ochi vânăt.

Părea destul de agitată.

Casierul a întrebat-o:

– Sunteți bine?

– Da, nu știu dacă mai am bani pe card. Cum pot să aflu? Nu e niciun bancomat prin zonă.

– Păi, scanez un produs, închid bonul și vedem dacă plata este acceptată.

– Ok! Sper să mai am ceva pe card.

Din păcate, cardul femeii este refuzat. Fonduri insuficiente. Casierul o întreabă:

– Nu aveți bani cash?

– Nu! – o apucă plânsul. Cred că mi-a luat toți banii de pe card. Fostul meu prieten m-a dat afară din casă în seara asta. A venit acasă și mi-a zis că acest copil nu are cum să fie al lui, m-a lovit și m-a aruncat în stradă. Nu știu cum o să mă descurc. Stau la o prietenă până mă pun pe picioare.

Un bărbat din spatele meu a decis să se bage în discuție.

– Plătesc eu! Pune totul pe bonul meu.

Mă dau la o parte ca el să poate ajunge cu căruțul lângă femeie. Avea un coș plin ochi. Casierul a început să scaneze și produsele bărbatului alături de cele ale femeii.

– Nu, nu pot accepta. Vă rog! – a spus printre suspine femeia.

– Draga mea, crede-mă că știu ce fac. Mama mea a fost dată afară din casă când era gravidă cu mine pentru că tata credea că era înșelat. Mama s-a chinuit cu două slujbe ca să am un trai decent. Să nu mai lăsăm toți idoții cu probleme de încredere să ne guverneze viața.

– Da, dar nu pot să accept. Eu nu am un loc de muncă, nu am cum să vă dau banii înapoi.

– Uite, ia cartea mea de vizită. Te-am mai văzut pe aici prin zonă și pari o fată educată. Te aștept mâine la mine la magazin, am nevoie de o vânzătoare. Soția mea are și o garsonieră de închiriat dacă te interesează.

Intre timp casierul băgase în pungi toate produsele.

– Costă 345 lei.

Bărbatul îi face semn gravidei să înainteze să-și ia produsele și el întinde casierului cardul. Se întoarce către femeie și îi spune:

– Totul o să fie bine. Să vii mâine la un interviu. Să știi că vorbesc serios.

Domnule, dacă citești asta să știi că m-ai făcut să am din nou încredere în oameni. Doamnă, sper că oriunde v-ați afla să aveți o viață mai bună și dumneavoastră și copilul pe care îl veți avea.”