Anamaria Vasile

Micropigmentarea sprancenelor – la ce riscuri te expune si cum te poti proteja

Femeile cu sprancene foarte subtiri sau nedefinite pot apela la micropigmentare pentru a obtine forma mult visata a acestora. Iata cum se realizeaza aceasta procedura, la ce riscuri te expune si cum te poti proteja!

Micropigmentarea sprancenelor consta in tatuarea cosmetica, cu efect semi-permanent, a golurilor din sprancene, astfel incat sa se obtina forma perfecta a acestora. Spre deosebire de tatuarea clasica, micropigmentarea nu este permanenta – efectele sale persista timp de 1-3 ani.

Totusi, specialistii recomanda si in aceasta perioada retusurile pentru intensificarea culorii, pentru ca sprancenele se decoloreaza dupa primele 6-8 luni.

Procedura este similara cu cea a tatuarii clasice, diferite fiind ustensilele folosite, precum si profunzimea la care se intra cu acele in piele pentru fixarea pigmentului.

Micropigmentarea ofera sprancene definite, cu aspect natural, insa rezultatele acestea le vei obtine la cateva saptamani dupa realizarea procedurii.

Asta pentru ca, in prima faza, este foarte probabil ca nuanta sprancenelor sa fie foarte inchisa si sa te nemultumeasca. Insa dupa ce trece putin timp si culoarea se fixeaza, aceasta va fi pe placul tau, asa ca nu trebuie sa te ingrijorezi.

Cum se face micropigmentarea sprancenelor?

Este posibil sa ai nevoie de mai multe sedinte pana cand sa ajungi la forma dorita a sprancenelor. Prima sesiune este si cea mai lunga – aceasta poate dura pana la 2 ore. Insa la sedintele pentru retus nu vei sta mai mult de 30 de minute.

Pentru confortul clientului, cel care face micropigmentarea sprancenelor va aplica un anestezic local, pe baza de lidocaina, astfel incat zona sa fie amortita. Asadar, aceasta poate fi o procedura complet nedureroasa.

Dupa sesiunea de micropigmentare, cand efectul anestezicului local dispare, poate aparea disconfortul, insa acesta este minim si dispare cu ajutorul unei comprese cu gheata sau cu un antiinflamator.

Cat timp dureaza vindecarea dupa micropigmentare?

Imediat dupa realizarea procedurii, pielea se va exfolia. In cel mult 2 saptamani, pielea ar trebui sa fie curatata complet, iar sprancenele ar trebui sa capete aspectul final.

In aceasta perioada, e important sa mentii zona curata, dar si hidratata. Nu vei expune pielea la soare, dar nici la apa din piscina sau mare, intrucat poti avea de-a face cu iritatii.

La ce riscuri te expune micropigmentarea sprancenelor?

Micropigmentarea vine la pachet cu aceleasi riscuri ca tatuarea pielii – asta inseamna risc de transmitere a bolilor pe calea sangelui (hepatita C, HIV), risc de infectie bacteriana, dar si de reactii alergice. Este foarte important sa alegi un salon de incredere, care respecta normele de igiena impuse pentru reducerea riscului de transmitere a unor boli.

Reactiile alergice pot aparea din cauza pigmentilor folositi in cerneala, insa acestea sunt rare. Daca stii ca ai probleme cu alergiile, verifica inainte de micropigmentarea sprancenelor care sunt ingredientele din acesti pigmenti.

Un alt risc la care te expui cand iti micropigmentezi sprancenele, care insa nu tine de sanatate, este acela de a nu fi multumit de forma sprancenelor dupa aceasta procedura. Se pot face corecturi, insa acestea sunt dureroase si costisitoare, iar repararea sprancenelor poate dura mai mult decat a durat pigmentarea initiala.

Acest risc poate fi, insa, redus prin alegerea unui specialist in domeniu, care stie exact ce are de facut si care ofera sprancenelor forma in functie de trasaturile tale, nu in functie de tendinte sau preferinte personale.

CUM TE PREGATESTI PENTRU MICROPIGMENTAREA SPRANCENELOR

Pentru rezultate optime si pentru disconfort minimum, se recomanda urmatoarele:

Renuntarea la cafea si la bauturi alcoolice in ziua procedurii, pentru reducerea anxietatii, dar si a sangerarii.

Evitarea expunerii la soare cu 3 zile inainte de micropigmentare.

Evitarea pensatului cu 2-3 zile inainte de aceasta procedura.

Renuntarea la peelingul chimic la nivel facial, dar si la alte tratamente faciale mai agresive, cu 2-3 saptamani inainte de microdermopigmentarea sprancenelor.