Anamaria Vasile

Greutățile prin care trec modelele plus size

Din 1991 de când a pozat Kate Moss pentru brandul Levi’s s-au schimbat multe. Poate au fost în vogă modelele 90-60-90, însă acum pe podiumurile din întrega lume, dar și pe copertele revistelor celebre, apar tot mai multe manechine „plus-size”. Acestea au „forme” generoase și arată lumii întregi o nouă tendință din lumea modei.

În ultimele săptămâni tot mai multe manechine își expun formele generoase în văzul tuturor. În Marea Britanie, recent, au pozat în costume de baie, 16 modele pentru un calendar marca Pirelli.

Modelele cu mărimi mari au adus o nouă eră pentru toate femeile, care se vor a fi văzute în vitrinele magazinelor, așa cum sunt ele și se bucură că foarte multe piese vestmentare sunt prezentate prin asemenea modele „plus-size”.

Tot mai multe femei cu „forme” au început să apară în lumina reflectoarelor, așa cum ar fi: Ashley Graham, Tess Holliday, Robyn Lawley și altele.

Acum să le vedem pe rând:

Robyn Lawley este una dintre cele mai faimoase modele „plus size” din lume. Originară din Sydney, Australia, Robyn și-a început cariera în modeling încă de la 17 ani, dar pentru că nu-și putea ține în frâu toate poftele, în cele din urmă a semnat un contract cu o agenție, numită Bella Model Management când avea vârstă de 18 ani.

Din 2011, cariera ei a început a urca semnificativ pe treptele „modei”, începând cu celebra copertă a revistei Vogue Italia, unde a pozat alături de colegele sale „plus size”, modele Tara Lynn și Candice Huffine în iunie 2011.

De atunci, ea a pozat pentru o serie de reviste bine cunoscute în industria modei, așa ca: Voluptueuse Elle, Vogue Australia, GQ Australia, Dazed & Confused, Vanity Fair Italia.
Ea a mai apărut și în campaniile publicitare pentru Evans, H & M, Ralph Lauren, Panache și Mango.

Despre apariția sa în revista Sports Illustrated, Robyn a spus: „Când am început chiar îmi uram corpul meu, eram dezamăgită și mă tot întrebam, De ce nu mi s-a dat și mie cu corp „slab”?” Dar, la scurt timp a realizat că trebuie să fie mulțumită de „formele” sale și să muncească mai departe.

Astfel, fotomodela are lansată o serie de costume de baie, zeci de reviste „cucerite” și o carte de bucate numită „Robyn Lawley mănâncă”.

Ashley Graham este un alt manechin care începe cu dreptul în cariera sa de modeling. În prezent are 27 de ani, este născută în orașul Lincoln, Nebraska, iar luna trecută a devenit topmodelul numărul unul al companiei Sports Illustrated pentru care a pozat într-un costum de baie.

Anul trecut, ea a aparut pe coperta revistei Elle; de asemenea, a fost prezentă în revistele Love și Teen Vogue. În octombrie, Ashley a lansat propria gamă de lenjerie, formată din 19 piese „plus-size” brandul – Navabi. În toamna anului trecut ea a declarat: „Doar pentru că sunt un model „plus-size” nu înseamnă că nu pot face o campanie de frumusețe.”

Candice Huffine a creat mari „valuri” în presa modei când a apărut în acest an în Calendarul Pirelli. Candice, în vârstă de 30 ani, născută la Washington DC face modeling din 2000, dar cariera ei și-a luat avânt abia în 2010, atunci când i s-a cerut să fie modelul unei reviste americane.

Un an mai târziu, ea a fost una dintre cele trei modele care au pozat pentru coperta celebrei reviste Vogue Italia, apoi în i-D, Harper Bazaar și altele.

Ea a pozat în numeroase campanii publicitare, pentru diferite branduri, inclusiv Forever 21 și Simply Be. Candice dintotdeauna a fost foarte pozitivă în ceea ce ține de formele sale, ea susține că toate modele „plus-size” sunt cele mai sănătoase femei din industria modei.

Whitney Thompson intrat în atenția publicului când a câștigat în concursul America’s Next Top Model. După ce a părăsit show-ul, Whithey în vârstă de 27 de ani, originară din Florida, a devenit fața companiei de make-up CoverGirl.

După ce a terminat colaborarea cu compania CoverGirl, Whitney s-a orientat spre alte campanii publicitare, așa ca: Forever 21, Saks Fifth Avenue, Converse One Star, Bug moda, Panache și JC Penney.

La fel ca multe alte modele din acestă industrie, Whitney susține „formele” mari și modul sănătos de viață, fiind chiar ambasadoarea National Eating Disorders Association din SUA. Iar în 2008 a fost desemnată ca una dintre cele mai influete femei ale anului de către revista MSN Lifestyle.

În 2014, Whitney a deschis și un restaurant împreună cu soțul său, Ian Forrester, în Springfield, Illinois.

În 2009, Whitney a mai lansat și o colecție de bijuterii, numită Supermodel, care a avut un succes mare pe piața americană.

Într-un interviu pentru Daily Mail, manechiana a declarat: „Dacă vreau o friptură sau chipsuri, nu am de ce să nu le mănânc, pentru că viața este prea scurtă pentru a renunța la asemenea gustoșenii.”

Toccara Jones este un model, o actriță, o cântăreață, dar și prezentatoare TV bine cunoscută în showbizul internațional. Toccara în vârstă de 33 ani a devenit cunoscută după ce a câștigat concursul America’s Next Top Model.

După acest mare eveniment din viața sa, Jones a lucrat cu Vogue Italia, Be, The Next Level, Black Men, Black Hair, Braids, Plus Model și Ebony și pentru numeroase campanii publicitare la activ, inclusiv Avon, New York and Company, Target, Alice & Olivia, Rocawear și Evans.

Manechina a mai lansat un DVD Fabulos Work-Out Toccara. Iar despre modele asemeni ei a spus: „Mă deranjează când aud modele „plus-size” care se simt prost când aud la adresa sa termenul „plus-size” Suntem deosebite. Noi reprezentăm toate femeile frumoase și îndrăznețe. E un lucru bun. Nu văd nimic negativ în asta.”

Tess Munster a fost descoperită de către compania A & E în 2011 și au ales-o să fie fața acestui brand. De atunci, Tess în vârstă de 29 de ani din Mississippi a lucrat pentru Benefit Cosmetics, Domino Dollhouse, SWAK, Jessica Louise, Evil Pion, Black Cat Bikini și altele.

În 2013, Tess a fost numită de Vogue Italia, drept una dintre cele mai bune modele „plus-size din lume”. Tess este cunoscută ca o persoană foarte pozitivă și necomplexată. Își iubește corpul și are grijă de „formele” lui.

Referindu-se la look-ul său, a declarat ea la New York Daily News: „Mă simt ca ruptă de la sol. Este ceva de necrezut. Nu mi-aș fi imaginat niciodată că pot fi aici.”