Anamaria Vasile

Femeile au spus care sunt cele 11 lucruri care îi fac mai atrăgători pe bărbați

Ce îi face pe bărbați să fie atrăgători? Să fie oare ochii, părul, zâmbetul sau lățimea umerilor? Publicația britanică Huffington Post a încercat să afle răspunsul de la cititoarelor sale, cărora le-a propus să răspundă la întrebarea: „Care este primul lucru pe care îl remarcați la un bărbat?”.

Pe baza acestor răspunsuri tabloidul a întocmit o listă a lucrurilor care un bărbat să fie mai atrăgător.

1. Forța.

Nu este vorba neapărat de forța fizică, deși o pereche de pectorali nu strică nimănui. Este vorba de forța interioară. De forța bărbatului sigur pe el. Nu există nimic mai atrăgător decât un bărbat care știe să-și controleze impulsurile și furia și a cărui atitudine degajată, lipsită de aroganță, lasă să se înțeleagă că nu trebuie să dovedească nimic nimănui.

2. Vulnerabilitatea

Un bărbat nu este puternic dacă nu este și vulnerabil. Este bărbat cel care are curajul să spună ceea ce-și dorește sau de ce îi este teamă, să-și recunoască greșelile și să le depășească. Fără transparență nu poate exista intimitatea care face ca relațiile să rămână puternice chiar și după ce pasiunea s-a estompat.

3. Integritatea

Este ceea ce face diferența între un băiat și un bărbat. Chiar dacă la început pot fi considerate interesant, narcisismul, minciuna și micile trucuri în interes personal nu pot să dureze. Nu există nimic bun la un bărbat care se dă drept ceea ce nu este și care își bate joc de stricăciunile pe care le lasă în drumul său.

4. Intelectul

Un bărbat inteligent este atrăgător. Nu este vorba neapărat de IQ, ci de aspectele inteligenței, de reflectarea critică, de setea nepotolită de învăța ceva nou. Nu contează dacă este frumos de pică. Dacă un bărbat nu poate seduce prin mintea sa, alchimia nu se leagă.

5. Simțul umorului

Un bărbat lipsit de umor este ca un duș rece la picioare. Nu te poți înțelege cu cineva care ia lucrurile în serios și prea personal. Femeile pun uneori semnul egal între umor și inteligență. Spiritele luminate știu să descifreze nuanțele. Umorul te poate salva din orice situație. Un bărbat lipsit de umor nu este deloc interesant.

6. Amabilitatea

A încerca să stabilești o relație cu cineva care este mereu în defensivă și nu lasă niciodată garda jos este epuizant. Compasiunea, empatia, toleranța și un zâmbet plin de înțelegere vor dezarma orice femeie. Amabilitatea pur și simplu face o persoană să fie specială.

7. Generozitatea

Bani, dar şi sentimente. Zgârcenia îndepărtează orice femeie, dar a cheltui banii nesăbuit este o dovadă a lipsei de control şi de autoapreciere. A numără însă fiecare bănuţ este un semn că există unele probleme. În general, avarii nu sunt amanţi buni.

8. Tandreţea

Un mic sărut pe gât, o atenţie, un cap înclinat pe umăr… Un bărbat care dă dovadă de afecţiune, căruia îi place să atingă este foarte extraordinar.

9. Capacitatea de a fi atent

Există bărbaţi care sunt atenţi doar la propriile probleme. Această introspecţie şi ambiţie de a-şi urmări propriul interes este uneori semn de nesiguranţă. La capătul opus, capacitatea de a fi atent la problemele partenerei ilustrează siguranţă de sine, iradiază încredere şi funcţionează ca un magnet.

10. Partenariatul

Singurul loc unde femeia vrea să fie dominată este în dormitor, cu condiţia ca ea să fie de acord. În orice alt context, bărbatul trebuie să ştie să cedeze, să facă compromisuri, să dea dovadă de reciprocitate şi parteneriat. Bărbaţii care simt nevoia să manipuleze pentru a se arăta virili nu sunt deloc atrăgători.

11. Încrederea

Adevărata încredere nu este dată de numărul de cuceriri. Este vorba de acea atmosferă care se creează graţie autorităţii emanate, a capacităţii de „a citi” dorinţele partenerei, de senzualitatea prelungirii clipei printr-o privire tandră şi totodată vulnerabilă.