Anamaria Vasile

9 sfaturi despre cum sa-ti antrenezi mintea ca sa poti face fata oricarei probleme. Poti sa o faci!

Cu totii ne confruntam cu situatii mai mult sau mai putin neplacute, dar nu trebuie sa le permitem sa ne influenteze pe noi si viitorul nostru. Esti responsabil pentru fericirea ta!
Iata cateva sfaturi pentru a te ajuta sa traiesti o viata cu adevarat implinita.

1. Iubeste-te

Ar putea suna ciudat, dar este destul de greu sa inveti sa iubesti pe altii daca nu te iubesti pe tine. Putina mandrie te poate ajuta sa intelegi ce doresti, ce iti place si ce te face cu adevarat fericit.

Este important sa inveti sa te iubesti. Ia in considerare faptul ca ai nevoie de dragoste la fel cum ai nevoie de oxigen, deci tu (si nu oricine altcineva) raspunzi pentru ceea ce simti.

2. Invata sa fii puternic si sensibil in acelasi timp

Daca doresti sa duci o viata echilibrata, este important sa inveti sa fii puternic si sensibil in acelasi timp.

Ambele calitati te vor ajuta sa privesti mai adanc si mai profund decat alti oameni, sa descoperi lucruri care te vor face fericiti sau sa iti dai seama de ceea ce ai cu adevarat nevoie. De asemenea, este important sa stii cand sa utilizezi aceste calitati.

3. Nu renunta

Speranta este singurul lucru care nu te va parasi niciodata (chiar daca ti se pare ca e asa), deci nu-ti fie frica sa mergi mai departe si sa faci ceea ce-ti place.

4. Trebuie sa inveti sa intelegi cand e timpul sa pleci

Exista o diferenta intre „renuntare” si „abandon”. Indiferent de cat timp ai luptat pentru idealurile tale, este important sa stii cand este timpul sa renunti.

Nu te face mai putin curajos. Dimpotriva, te va ajuta sa iti aduni puterea si sa vii cu un nou plan. De exemplu, daca simti ca situatia afecteaza prea mult starea ta de sanatate sau de spirit, nu trebuie sa iti fie frica sa pui punct.

5. Esti ceea ce crezi

Acesta este un principiu foarte vechi, dar adevarat. Toate dorintele se transforma in ganduri, gandurile in cuvinte, cuvintele in actiuni, actiunile in obiceiuri.
Si doar un obicei negativ iti poate schimba drastic viata. Este important sa gandesti pozitiv.

6. Fii recunoscator tie insuti

In viata, este important sa faci ceea ce iti place. Ai dreptul sa fii fericit si multumit in viata. Incearca intotdeauna sa urmaresti un obiectiv mai inalt.

Fii recunoscator pentru faptul ca tu esti cel care stie cum sa se bucure de lucruri mici.

7. Invata sa spui nu

Daca intuitia ta iti spune ca ceva nu este in regula sau ca este nepotrivit sa participi la anumite actiuni, nu ezita sa spui NU si sa te pui pe primul loc, indiferent de opiniile altora.
E foarte usor sa renunti la ceea ce nu-ti place. Nu-ti fie frica.

8. Evita persoanele toxice

Oamenii toxici sunt prezenti in viata fiecarei persoane. Acestia pot fi oameni care au nevoie constanta de bani, sfaturi, compasiune sau alte lucruri pe care le poti oferi si te folosesc cat de des pot. Daca doresti sa fii fericit, evita astfel de oameni. Ei sunt vampiri energetici care nu aduc nimic bun!

9. Nu astepta aprobarea altora

Nu ai nevoie de aprobarea celorlalti pentru a fi fericit. Fii liber sa faci ceea ce iti place si sa ignori persoanele care te influenteaza negativ sau incearca sa te schimbe. Fericirea incepe din interior.

Urmezi aceste reguli