Anamaria Vasile

Membrii Casei Regale nu se implică în politică. Însă fac lucruri mult mai utile

În spatele protocolului scorţos şi a imaginii perfecte pe care o afişează, membrii familiei regale britanice sunt oameni ca noi toţi. Cel puţin asta susţin câteva persoane din anturajul lor, care au dezvăluit presei britanice detalii intime despre una dintre cele mai faimoase familii de pe glob, cunoscute, culmea, pentru respectul deosebit pe care îl au pentru tradiţie.

Cu ce se ocupă în viaţa de zi cu zi?

Au responsabilităţi regale, asta ştim cu toţii când îi admirăm la câte un eveniment, însă în restul timpului ce fac, cu ce se ocupă?

Răspunsul l-am primit chiar în momentul în care părinţii Kate Middleton şi Prinţul William au completat certificatul de naştere al celui de-al treilea copil al lor, Prinţul Louis, şi au fost nevoiţi să-şi treacă profesia, serviciul, funcţia, spuneţi-i cum vreţi.

Ei bine, în dreptul job-ului, cei doi soţi au scris “Prinţ al Marii Britanii” şi “Prinţesă a Marii Britanii”. Dar acesta e doar titlul pe care-l au, nu descrie şi ce anume fac. Ei bine, în calitatea de Prinţ şi Prinţesă ei trebuie să o ajute pe Regină cu responsabilităţile ei zilnice şi să ia parte la evenimente caritabile. Nu-i chiar muncă ostenitoare, nu?

Este Regina Elisabeta a II-a o mare petrecăreaţă?

Ce bunicuţă de 92 de ani îşi aniversează ziua de naştere în cadrul unui concert pop-rock? Regina Elisabeta a II-a! Kylie Minogue, Shaggy, Sting şi Tom Jones au fost starurile muzicale care i-au făcut o atmosferă de zile mari Majestăţii Sale chiar în ziua în care a împlinit 92 de ani.

Întregul spectacol a avut loc luna trecută, la Robert Albert Hall, şi a fost dovada clară a faptului că Regina ştie să se distreze din când în când. Iar motive are cu carul – nepotul Harry şi aleasa lui mai au un pic şi se căsătoresc, celălalt nepot, William, a devenit pentru a treia oară tată, iar Prinţesa Eugenie este şi ea pe cale să se mărite.

Ce muzică ascultă?

Că tot veni vorba despre distracţia aniversară a Suveranei Marii Britanii, nu mai există dubii că Regina Elisabeta a II-a este mare amatoare de muzică. Dar nu numai Majestatea Sa adoră muzica. Prinţul Charles este fanul lui Leonard Cohen şi a celor de la Three Degrees.

În tot acest timp, Prinţul Andrew ascultă pe repreat Black Eyed Peas şi, de fapt, tot ce compune Will.I.Am. Prinţul William şi Kate Middleton sunt fani Ellie Goulding, dar el ascultă, chiar şi cu fiul său, Prinţul George, melodiile celor de la Coldplay.

Meghan Markle şi Prinţul Harry dau volumul mai tare atunci când ascultă Maggie Rogers, Janelle Monae, Crystal Fighters, The Tig şi Third Degrees, iar fiul cel mic al regretatei Lady Diana e mare fan Skream.

Prinţul Harry e romantic, pe când Prinţul William nu e

Ce dovadă mai frumoasă că Prinţul Harry o iubeşte nebuneşte pe aleasa lui decât să poarte verigheta şi după ceremonie?! Se pare că asta plănuieşte cel mai romantic fiu al regretatei Lady Diana, în timp ce fratele lui mai mare, Prinţul William, nu catadicseşte să poarte verigheta, cu toate că e însurat încă din 2011 cu Kate Middleton şi are trei copii cu ea.