Anamaria Vasile

Marcarea rapidă a gropilor pentru semănat: morcovul, ceapa, ridichea vor răsări peste o săptămână!

Mulți oameni iubesc să se răsfețe dimineața cu omletă proaspătă, preparată cu legume sau cu ochiuri frumoase și o felie de pâine aromată. De aceea, amatorii unor asemenea mici dejunuri sunt nevoiți să cumpere zilnic ouă proaspete de la magazin sau de la piață, iar cutiile de la acestea sunt aruncate fără milă la coșul de gunoi. Și chiar este păcat!

Acest lucru valoros va fi de multe ori util în gospodărie — cu atât mai mult în toiul sezonului de grădinărit. Mințile cercetătoare ale grădinarilor nu dormitează, ci inventează tot mai multe moduri noi de utilizare a lucrurilor, care, aparent, ar trebui demult aruncate.

Noi vrem să vă oferim un truc simplu, pe care îl folosesc grădinarii ingenioși. Ca să aveți grădina îngrijită, iar ridichea, usturoiul, morcovul sau, de exemplu, ceapa să răsară mult mai ușor, folosiți sfatul nostru.

SEMĂNAREA SEMINȚELOR ÎN GRĂDINĂ

Pregătirea lotului pentru semănare este o ocupație migăloasă și responsabilă, deoarece germinarea semințelor depinde de calitatea lucrului efectuat. Și cât de mult își doresc gospodinele, ca parcelele lor să arate exact ca pe imagini: frumoase, aliniate și foarte roditoare!

Când solul pentru semănare este gata, sosește momentul de pregătire a gropilor pentru viitoarele culturi. Și de câtă plăcere ar avea parte grădinarul, dacă ar fi posibil să economisească puțin timp și să pregătească zeci de gropi dintr-o singură mișcare? Anume pentru acest truc sunt foarte utile cutiile goale de la ouă.

Totul este foarte simplu! Ca să nu pierdeți o grămadă de timp pe săparea gropilor pentru semănare, luați o cutie de carton de la ouă, așezați-o cu proeminențele pe pământ și apăsați pe ea, ca să rămână adâncituri în sol. Repetați acest truc, mișcându-vă pe toată lungimea parcelei.

Mai rămâne doar să plantați semințele și să așteptați apariția primilor lăstari! Aparent, nu există o metodă mai simplă decât aceasta pentru pregătirea pământului pentru semănare. Iar dacă veți lipi cutia de la ouă de capacul vechi al unui sertar, cu mâner pe partea opusă, atunci pregătirea loturilor în timpul primăverii se va transforma într-o plăcere interminabilă!