Anamaria Vasile

Câinele simte că ceva nu este în regulă în apă: se grăbeşte să iasă şi demonstrează de ce câinii sunt de-a dreptul minunaţi

Întâmplarea petrecută în regiunea Gouville sur Mer, Franţa, ne aduce în prim plan un câine pe numele lui Matyas, care ne dovedeşte tuturor că un astfel de animal ştie să reacţioneze cu promptitudine într-o situaţie limită salvând chiar viaţa unei persoane.

O zi de plajă obişnuită s-a transformat instantaneu într-o acţiune de salvare autentică. O fetiţă de doar câţiva anişori se juca în valurile care scăldau nisipul plajei, însoţită fiind de prietenul ei, un câine dimensiuni impresionante.

Fetiţa se bucura nespus de valurile care se spărgeau la ţărm, iar câinele o supraveghea îndeaproape. La un moment dat un val învolburat aproape a acoperit-o pe micuţă, iar câinele simţind un pericol iminent s-a apropiat de ea prinzând-o cu dinţii de tricou şi trăgând-o spre mal pentru a o proteja.

Misiunea câinelui era extrem de clară. În acest moment patrupedul simţea că trebuie să o salveze pe micuţa lui prietenă, iar această sarcină trebuia dusă de urgenţă la îndeplinire. Mamei fetiţei nu i-a venit să-şi creadă ochilor ce se întâmpla în faţa ei, astfel încât a pornit camera video a telefonului pentru a surprinde aceste imagini nepreţuite.

Fetiţa se amuză teribil de reacţia patrupedului care a reuşit să o tragă spre mal prin valuri cu o determinare uluitoare. Cu un astfel de câine în preajmă, siguranţa membrilor familiei adoptive este pe deplin asigurată!