Anamaria Vasile

Pilda fiului care se rusina mai tot timpul cu mama sa…Sfarsitul e dureros, dar plin de invataminte:

Un baiat de 16 ani a facut o calatorie in strainatate. Dupa un timp, cand s-a intors de la aeroport il astepta mama lui, cu lacrimi de bucurie in ochi. Cand a ajuns, si-a strans baietelul atat de tare mai sa ii taie rasuflarea. Atata dragoste avea in inima ei pentru el…

Baiatul insa, I-a spus cu o oarecare asprime in glas: “Stiu ca ma iubesti, dar daca ma strangi in brate ca pe un copil mic ma faci de rusine in fata atator oameni. Potoleste-te”

Cu aceste vorbe fiul a ranit-o foarte tare pe mama sa, care se gandea ca baiatul ei nu se bucura ca o revede.

Dupa alti 6 ani, baiatul ei a plecat intr-o alta calatorie in strainatate, si desi avea 21 de ani, mama sa a mers la aeroport cu el sa il conduca si sa isi ia ramas-bun de la el.

De data asta, nu si-a imbratisat fiul, ci s-a intors cu spatele plangand foarte tare si zicandu-i doar atat: “Ramas bun fiule si sa ai grija de tine”

Dupa o vreme, cand baiatul s-a intors din calatorie, mama sa nu il mai astepta in gara. Cand a ajuns acasa a gasit pe masa un buchet de flori si o scrisoare de la mama lui.

Curios, a deschis-o repede si a inceput sa o citeasca, iar dupa ce a terminat de citit a cazut jos plangand si distrus…era cel mai urat moment din viata lui:

Iata ce scria in scrisoare:

“Fiul meu drag, cand te-ai intors acasa, acum 6 ani, aveam lacrimi de bucurie in ochi si te-am strans in brate, dar cand tu vei citit randurile astea…eu voi fi deja intr-un cimitir, intr-un mormant…pentru ca am murit de cancer.

Cand ai plecat ultima data nu te-am mai strans in brate, ci ti-am intors spatele…ca sa nu te fac de rusine in fata oamenilor strangandu-te in brate ca pe un copil mic… Dar am plans foarte tare pentru ca am stiut ca te voi vedea pentru ultima data.

Te iubesc foarte mult si ma voi ruga Domnului pentru tine… Iar dragostea mea va veghea intotdeauna asupra ta…

Cu mult drag, mama”

Epilog: toti care va iubiti mama trimiteti mai departe acest mesaj si spuneti din tot sufletul:

“Imi iubesc mama si nu imi este niciodata rusine cu ea, deoarece este fiinta care mi-a dat viata si care ma iubeste neconditionat”

Te iubesc si te respect mult, mama!