Anamaria Vasile

Dalai Lama: „Acesta este modul ideal de a-ti incepe ziua, crede-ma”

Felul in care iti incepi dimineata da tonul intregii zile. Unii oameni sunt persoane matinale prin natura lor, insa altii duc o adevarata lupta cu sine pentru a se ridica din pat, apasand butonul de amanare al alarmei ori de cate ori pot.

CE AI SPUNE DACA AR FI O CALE MAI USOARA ?

Dalai Lama a dezvaluit recent ceea ce el numeste modul perfect de a-ti incepe ziua, o metoda prin care sa adopti o mentalitate pozitiva care sa te ajute sa obtii mai multe si sa ai succes in ceea ce-ti propui. Aceasta rutina te ajuta si sa fii mai plin de compasiune fata de altii.

“Gandeste-te atunci cand te trezesti: azi sunt norocos ca sunt in viata, viata mea e pretioasa, nu am de gand sa o irosesc. Imi voi folosi toate energiile pentru a evolua, pentru a-mi impartasi din prea plinul inimii si cu altii; pentru a atinge iluminarea in beneficiul tuturor fiintelor.

Voi avea ganduri bune fata de ceilalti, nu voi fi furios si nici nu voi gandi rau despre ei. Ii voi ajuta pe ceilalti cat de mult pot.” Dalai Lama

Pentru a incepe ziua cu dreptul, foloseste aceasta practica de meditatie. Te va ajuta sa elimini negativismul si sa imbratisezi potentialul pozitiv al zilei care te asteapta.

Gaseste-ti o pozitie confortabila
Gaseste un loc linistit in care sa poti medita fara sa fii intrerupt. Trebuie sa stai comod, fie ca alegi sa stai pe scaun, pe o perna sau intins pe pat.

Fii prezent in corpul tau

Incearca sa devii constient de corpul tau si observa-l. Elimina orice urma de tensiune pe care o simti in corp. Relaxeaza-te si respira.

Concentreaza-te pe respiratie
Urmareste-ti respiratia si intra in ritm cu fluxul ei natural. Nu trebuie sa o modifici in niciun fel, ci doar sa o simti si sa o urmezi. Totul trebuie sa fie natural.

Fii rabdator cu tine insuti

Vei observa cum mintea incepe sa se umple de ganduri. Este un lucru perfect normal, nu fii aspru cu tine insuti! Accepta faptul ca ai ganduri legate de un subiect care poate te preocupa la acel moment, apoi directioneaza-ti atentia inapoi la respiratie.

Continua timp de 5-7 minute

Continua sa te concentrezi pe respiratie si pastreaza starea de relaxare.

Verifica-ti starea interioara

Inainte de a finaliza aceasta rutina de dimineata, verifica-ti starea ta interioara. Continua sa te relaxezi si sa te eliberezi de orice urma de tensiune pe masura ce te pregatesti sa iesi din starea de meditatie.