Papadia se recomanda ca medicament in toate bolile in care exista un dezechilibru glandular. Datorita acestor calitati, ea se foloseste in unele boli ale ficatului, deoarece mareste secretia biliara, normalizeaza circulatia sangelui si mareste pofta de mancare in perioadele de convalescenta.
Florile galbui, atat de raspandite, pot fi folosite la prepararea dulcetii. Pentru dulceata se aduna circa 400 de flori de papadie care se lasa in apa rece timp de o zi. Dupa ce au fost bine spalate, florile se amesteca cu o lingura de sare de lamaie sau 2 lamai taiate marunt.
Amestecul respectiv se toarna intr-un vas de 0,5 litri plin cu apa clocotita, dupa care totul se fierbe timp de 15 minute. Se strecoara si se adauga 1 kg zahar. Se fierbe din nou pana se obtine o dulceata asemanatoare ca densitate si gust cu mierea de albine.
Citeste si:Te doare stomacul dupa ce mananci? Afla care sunt posibilii factori!
Daca intampini dureri de stomac de fieca
re data dupa ce termini de mancat, poti avea nenumarate cauze. Iata care sunt posibilii factori!
Uneori sunt preparate pe care le adori si ajungi sa exagerezi cu ele, iar rezultatele nu intarzie sa apara astfel, apar durerile de stomac sau indigestia. Asadar, evita sa mananci in mod excesiv ciad daca este ceva ceea ce-ti place exagerat de mult. De asemenea, un alt factor ce provoaca aceasta problema este alergia la alimente. Aceasta este asemanatoare cu intoleranta la alimente, insa ea se manifesta prin faptul ca organismul nu reuseste sa accepte anumite produse precum produsele lactate, faina de porumb, condimentele sau produsele pe baza de cereale.
Boala celiaca este provocata de intoleranta la gluten. Astfel, afecteaza intestinul subtire si poate ingreuna digestia. Mai mult decat atat, poate provoca si alte probleme de sanatate.
Inchegarea vaselor de sange sunt blocate de nivelul ridicat de colesterol si are impacat asupra digestiei. Recomandat este atunci cand intampini frecvent dureri de stomac sa te prezinti la un medic specialist.