Anamaria Vasile

Actele necesare pentru înscrierea în clasa pregătitoare

Luni, 4 martie 2019, au început înscrierile pentru clasa pregătitoare, numită și clasa zero. Părinții pot depune cereri de înscriere până pe 22 martie.

Conform metodologiei în vigoare, în clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care au împlinit vârstă de 6 ani până la 1 septembrie 2019.

În cazul în care părinții/tutorii/împuterniciții legali ai căror copii împlinesc vârstă de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019 inclusiv vor să-și dea copiii la școală, aceștia își pot să-și înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.

Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor se efectuează sub coordonarea Centrului Judeţean/al Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE/CMBRAE) în perioada 26 februarie – 20 martie.

Până în 9 martie, fiecare unitate de învățământ în care se organizează clasa pregătitoare este obligată să instituie Ziua Porților Deschise.

În această perioadă, părinții, copiii și alter persoane interesate pot să viziteze spațiile în care își vor desfășura activitatea clasele și pot vorbi cu personalul unității de învățământ care se ocupă de această activitate.

Totodată, unitățile de învățământ au obligația de a afișa numărul de clase pregătitoare care vor funcţiona în anul şcolar 2019-2020….Citește pe redactia.ro ce acte sunt necesare pentru înscrierea la clasa pregătitoare!