Anamaria Vasile

Cum obtii un remediu naturist eficient pentru articulatii dureroase

Oricine poate suferi de dureri articulare din cand in cand. Insa ne-am obisnuit sa asociem ideea de reumatism cu orice durere a articulatiilor, chiar daca aceasta poate fi cauzata de alte afectiuni acute sau cronice, precum osteoartrita, artroza sau chiar guta (de mentionat este faptul ca exista peste 100 de boli reumatice).

In timp ce osteoartrita este responsabila doar pentru inflamatia articulatiilor, afectand persoane de orice varsta, artroza afecteaza cartilagiile, persoana „suferind” de imbatranirea prematura a articulatiilor.

Cele mai frecvente simptome ale reumatismului sunt durerile, rigiditatea si inflamarea. Acest tratamentul naturist este usor de preparat, continand ingrediente banale, acest remediu pentru articulatii dureroase actioneaza inca de la prima utilizare. Pentru prepararea tratamentului magic ai nevoie de:

– O lingura de mustar
– O lingura de sare fina
– O lingura de apa
– O lingura de miere de albine

Amesteca foarte bine ingredientele pana obtii o pasta. Aplica pasta pe articulatia dureroasa si acoper-o cu o folie de plastic. Fixeaza folia cu ajutorul unei esarfe sau al unui fular. Lasa sa actioneze timp de 2 ore, apoi spala-te.

De asemenea, poti aplica remediul inainte de culcare si este chiar recomandat s-o faci, pentru ca, in timpul somnului, articulatiile nu vor mai fi solicitate ca in timpul zilei. Vor avea astfel ocazia sa se refaca mult mai repede.

In acest caz, pasta va fi indepartata atunci cand te trezesti. Desi durerile se vor diminua considerabil de la prima aplicare, este recomandat sa iti administrezi acest remediu timp de 5 zile. Intre utilizari, pasta se pastreaza la frigider.