Anamaria Vasile

Prajitura cu ciocolata careia nu ii poti rezista. Rapida, fara coacere, cu ingrediente putine

Daca te numeri printre cei care nu pot sta departe de ciocolata, desertul de mai jos este un adevarat rasfat pentru papilele gustative. Prajitura „Madagascar” se prepara repede, din ingrediente putine si ceea ce este important, nu necesita coacere.
Ingrediente

600 ml frisca lichida
200 g ciocolata amaruie
200 g ciocolata cu lapte
200 g ciocolata alba
2 pachete biscuiti
3 linguri mari de unt

Mod de preparare
Fiecare tip de ciocolata se topeste la bain marie si se toarna cate 200 ml de frisca lichida. Compozitia se baga la frigider timp de cateva minute ca sa se intareasca. Intre timp, se farama biscuitii si se amesteca impreuna cu untul. Blatul se toarna intr-o tava si se preseaza bine. Cand cremele sunt gata, se pun cu grija peste blat si se baga din nou la frigider. Se decoreaza in functie de preferinte, cu alune sau nuci pisate.

Ciocolata a fost criticata in trecut datorita continutului de grasimi, iar consumul a fost asociat cu acnee, obezitate, tensiune arteriala crescuta si diabet. Astazi ciocolata este apreciata pentru potentialul sau antioxidant, iar beneficiile includ scaderea nivelului colesterolului, prevenirea declinului cognitiv si reducerea riscurilor pentru probleme cardiovasculare.

Cercetatorii de la Harvard Medical School recomanda consumul a 2 cesti de ciocolata fierbinte pe zi pentru a mentine creierul sanatos si pentru a preveni declinul memoriei. Ei spun ca ciocolata fierbinte ajuta la circulatia sangelui in creier. „Diferite zone ale creierului au nevoie de mai multa energie pentru a finaliza sarcinile si prin urmare e nevoie de un flux mai mare de sange. Aceasta relatie, numita cuplare neurovasculara, poate juca un rol important in boli cum ar fi Alzheimer.”