Anamaria Vasile

Ce nu se stia despre femeile aflate in travaliu

Un nou studiu a aratat ca femeile aflate in travaliu si sunt pe cale de a aduce pe lume un copil nu au de ce sa fie nevoite sa renunte de tot la hrana sau sa se bazeze exclusiv pe fulgi de gheata pentru a se hidrata, asa cum se intampla acum in salile de nastere.

Aceasta ar putea fi o veste buna pentru viitoarele mamici. Potrivit health24.com, cercetatorii spun ca prin faptul ca li s-a permis femeilor sa bea un shake de proteine in timpul travaliului, acest lucru a dus la o rata mai mare de satisfactie si confort in randul mamelor care nasteau.

Oamenii de stiinta de la centrul medical al Universitatii din Pittsburgh au comparat travaliul si nasterea cu un exercitiu de aerobic extrem de solicitant. „Am constatat ca este extrem de dur pentru viitoarele mame sa nu poata sa manance sau sa consume orice tip de hrana in timpul travaliului si in timpul nasterii, mai ales ca travaliul poate sa se desfasoare pe o perioada lunga de timp.

Iar travaliul este precum un exercitiu de aerobic. Prin faptul ca se consuma/administreaza calorii in plus, acest lucru ajuta la diminuarea senzatiei de foame, iar mamele se vor simti mai bine”, a declarat autorul principal al studiului, Dr. Manuel Vallejo.

Medicii obstetricieni si ginecologi sunt de acord cu concluziile studiului. „Travaliul este precum un maraton si pune un stres de nemasurat pe corpurile femeilor. Este bine sa stim ca putem oferi femeilor mai mult decat fulgi de gheata sau apa in timpul travaliului.

Este bine sa stim ca le putem da ceva caloric, cu o valoare nutritionala mai mare, cum ar fi shake-urile proteice”, a spus Dr Ashley Roman, obstetrician si ginecolog la Langone Medical Centre din New York.