Anamaria Vasile

Cum scapi natural de infectiile urinare

Cei care au suferit vreodata de o infectie urinara stiu cat de dureroasa si greu de vindecat este. De regula, infectiile tractului urinar pot reaparea de mai multe ori dupa ce au fost tratate, insa remediul natural de mai jos va ajuta sa scapati de bacteriile care le cauzeaza si sa preveniti alte imbolnaviri.

Mixtura din radacina de patrunjel si lamaie, la care se adauga miere de albine si ulei de masline reprezinta un remediu antibiotic puternic.

Ingrediente

250 g de radacina de patrunjel
250 g de lamaie cu coaja
250 g de miere de albine
200 ml de ulei de masline

Mod de preparare. Spalati si maruntiti radacina de patrunjel si lamaia, apoi puneti in blender toate ingredientele, inclusiv mierea si uleiul de masline. Preparatul obtinut il puneti intr-un borcan pe care il pastrati la frigider. Consumati o lingura in fiecare dimineata pana cand terminati tot continutul.

Sfat: Folositi miere cruda si lamai bio. Daca lamaile nu sunt organice inmuiati-le pentru cateva ore in apa rece cu bicarbonat de sodiu, apoi spalati-le cu atentie.

La nivelul aparatului digestiv, pătrunjelul are efecte favorabile în steatoza hepatică, hepatită cronică, atonia vezicii biliare, intoxicaţii cu exces de alcool, tutun şi cafea, înlăturarea mirosului neplăcut al gurii, paraziţi intestinali, lipsa poftei de mâncare.

În afecţiunile renale-genitale acţionează prin combaterea litiazei renale, a edemelor renale, stimularea eliminării urinei, a ureei şi a acidului uric, vindecarea menstrelor dureroase, a sindromului pre-men-strual, reglarea ciclului men-strual şi vindecarea adenomului de prostată.
În sistemul nervos intervine în caz de depresie psihică, stări de nervozitate, iritabilitate ex-cesivă, astenie, nevralgii, con-valescenţă.

La nivelul aparatului respirator, pătrunjelul are efecte favorabile în tuberculoză, dureri în piept, astm bronşic, febră, hidropizie, stimularea expectoraţiei şi eliminarea substanţelor nocive din plămâni şi bronhii.

În desfăşurarea proceselor metabolice generale se constată rolul pătrunjelului (frunze, rădăcini, seminţe) în intensificarea activităţii sistemului imunitar şi a rezistenţei organismului la infecţii, distrugerea radicalilor liberi implicaţi în declanşarea cancerelor, tulburări în circulaţia sângelui, anularea tulburărilor de creştere la copii, rahitism şi anemie cronică.