Anamaria Vasile

Vecina mea cumpara de fiecare data amidon in cantitati mari. Cand am aflat la ce il foloseste, mi-am rezervat un raft intreg doar pentru asta

Daca ati fi intrebat care este cel mai accesibil produs fara de care nu puteti prepara aproximativ 60% din bucate, ce ati raspunde? Am efectuat acest experiment printre membrii echipei noastre si rezultatele au fost diferite. Insa majoritatea au raspuns ca este cartoful. Probabil. Insa vorbind despre cartof, putem intelege si amidonul…

Astazi acest praf fara gust se foloseste pe larg in multe bucatarii. Cu ajutorul acestuia se ingroasa sosurile si budincile, supele si aluatul. De asemenea, se poate prepara si o bautura delicioasa din el.

Medicii afirma ca amidonul de cartof are o influenta pozitiva asupra organelor sistemului digestiv. Multi se mira de faptul ca el este utilizat si in produsele cosmetice. Intr-un cuvant, nu subestimati proprietatile amidonului. Astazi, va vom spune despre utilizarea lui in diferite sfere.

Spala geamurile
Pentru prepararea solutie de curatare din amidon, aveti nevoie de 1 pahar de otet, sucul de la jumatate de lamaie, 1 pahar de apa si 2 linguri de amidon. Amestecati ingredientele, turnati solutia intr-n recipient cu pulverizator, aplicati pe sticla si spalati.

Curata tacamurile din argint
Tacamurile din argint sunt destul de dificil de ingrijit. Insa puteti prepara o pasta pe baza de amidon care va va usura munca. Amestecati 4 linguri de amidon cu 50 ml de apa. Folositi un servetel, aplicati pasta pe tacamuri si lasati sa se usuce.

Indeparteaza petele de grasime
Daca au ramas pete de grasime pe haine sau pe canapea, folositi amidonul. Preparati o solutie de curatare din 50 ml de lapte si 4 linguri de amidon. Amestecati-le pana obtineti o pasta, aplicati pe pata si lasati peste noapte. Indepartati pasta cand se usuca. Daca ati curatat canapeaua, puteti sa o aspirati cu aspiratorul.

Indeparteaza mirosurile urate
Amidonul indeparteaza foarte eficient mirosul din incaltaminte. Presarati in incaltaminte amidon si lasati peste noapte. Indepartati amidonul dimineata cu ajutorul aspiratorului. Rezultatul este uimitor!

Usureaza procesul de calcare
Daca nu va place sa calcati, amestecati 2 pahare de apa cu 1 lingurita de amidon. Turnati solutia in pulverizator si stropiti hainele inainte de a le calca.

Curata hainele
Se descurca mai bine decat produsele speciale din curatatorii. Puneti intr-o punga de plastic haina care trebuie spalata. Turnati in punga 2 pahare de amidon. Inchideti punga si scuturati-o de mai multe ori. Cand amidonul se va repartiza omogen pe haina, lasati-o astfel peste noapte. Verificati haina in ziua urmatoare: ea va fi curata.

Curata canapeaua
Mobila va arata ca noua daca va fi permanent curatata. Amestecati un pahar de apa cu o lingura de amidon. Aplicati amestecul pe tesatura si frecati.

Probabil deja v-a uimit amidonul. Puteti sa-l folositi foarte simplu la prepararea bucatelor, precum si la curatarea diferitelor obiecte. Acesta este un motiv sa cumparati mai mult amidon.