Anamaria Vasile

Toti romanii care au geamuri termopan, trebuie sa stie asta! Ce se intampla in aceste zile!

Pe masura ce trece timpul ferestrele cu geam termopan se lasa si au nevoie de interventie pentru a nu se degrada. Iar o atentie deosbita au acum, cand vine sezonul rece, mai ales ca nu ne dorim sa avem pierderi de caldura si, implicit, facturi mai mari la incalzire! Daca ai observat ca ferestrele locuintei tale nu se mai inchid ca si atunci cand au fost montate si ca se simte curent in jurul lor, inseamna ca au nevoie sa fie reglate!

Cum iti dai seama ca ferestrele tale au nevoie de reglaj

Pe masura ce trece timpul, ferestrele cu geam termopan se lasa si isi pierd proprietatile.

Daca si tu te-ai intrebat cum poti sa iti dai seama daca geamurile tale au nevoie de reglaj, ei bine avem pentru tine doua solutii extrem de simple. Prima o poti pune in aplicare asezand o lumanare in dreptul ferestrei. Daca flacara se misca necontrolat inseamna ca geamurile tale termopan nu se aliniaza corect.

Pe de alta parte, incearca sa pui o foaie de hartie intre deschidere si toc, apoi inchide fereastra si incearca sa tragi foaia. Daca foaia nu intampina rezistenta si o poti trage usor, trebuie sa iti reglezi ferestrele.

Cum reglez ferestrele de termopan

Vestea buna este ca, daca ai cunostintele necesare, poti sa reglezi singur ferestrele de termopan. Cauta bulbul de pe marginea ferestrei si apoi cu ajutorul unei surubelnite, incearca sa-l strangi. Astfel vei regla presiunea. Fa aceasta operatiune la toate geamurile ca sa te asigura ca toate functioneaza bine.

Tot din acest orificiu reglezi geamul termopa pentru vara si pentru iarna.

Daca lasi mereu ferestrele in regim de iarna, atunci se va forma o presiune ridicata ce va afecta cauciucul de izolare si il va face sa se degradeze mult mai repede. Daca aceasta strangere nu functioneaza cum si-ai dorit, incearca sa schimbi garnitura geamului termopan sau sa ungi balamelele ferestrei cu uleiuri speciale.