Anamaria Vasile

De ce parasesc femeile barbatii pe care ii iubesc

Relatiile sunt complicate si complexe, dar potrivit unui consultant in relatii si cupluri, femeile tind sa paraseasca barbatii pe care ii iubesc. Un lucru trist, dar adevarat. Chiar daca se simt ingrozitor ca fac asta, chiar daca li se rupe inima in doua, isi iau ultima farama de curaj si pleaca.

Femeile parasesc barbatii cu care au copii, cu care au o casa, cu care au o viata.
Femeile aleg sa plece din mai multe motive, insa potrivit expertilor, exista un motiv anume pentru care iau decizia finala, anume acela ca barbatul lor, partenerul, sotul, nu este prezent.

Fie lucreaza, fie se joaca, fie se uita la televizor, fie merge la pescuit, lista poate continua. Poate ca sunt niste parinti, tati minunanti, au grija de familia lor, sunt draguti, calzi, insa isi considera sotia ca pe ceva deja castigat, ceva care li se cuvine. De aceea nu sunt prezenti.

Barbatii trebuie sa inteleag faptul ca femeia nu devine a lor indata ce s-au casatorit, ci trebuie sa continue sa o cucereasca zi de zi pana la finalul vietii.

Sotia lor nu este proprietatea lor, sotia lor este o femeie care are nevoie de atentie, de rasfat si mai ales are nevoie de sotul ei aproape de ea. Sotia este cel mai atragator „lucru” pe care un barbat il detine, insa pentru care va trebui sa continue sa lupte ca sa-l pastreze. Daca sotia alege sa il paraseasca, barbatul trebuie sa cugete si sa inteleaga unde a gresit si cum de a permis ca acest lucru sa se intample.

Nu este suficient ca barbatul sa fie fizic prezent alaturi de sotia lui, ci trebuie sa o invete sa o asculte. Cand se uita la ea, cat de profund privesc? Cat de bine o inteleg? Sunt capabili sa vada si altceva in afara de pasiune si dorinta fizica? Chiar daca ea ii poate intreba ce fac si de ce o privesc atat de insistent, trebuie sa ii comunice ca incearca sa o descopere, sa o inteleaga mai bine.

Femeia are nevoie de atentia maxima, de mangaieri, de atingeri, insa nu doar tactile, ci de atingeri si mangaieri ale sufletului. Barbatilor le este recomandat sa incerce sa faca acest lucru, sa aiba un asftel de contact cu sotia lor si sa se auto-analizeze, sa vada ce simt, cum simt – procedeu ce in llimba engleza poarta numele de „mindfulness”.

Din pacate sunt putini acei barbati care pot practica „mindfulness”, cei care incearca cu adevarat sa comunice cu sotia lor. De ce? Pentru ca sunt ocupati, spune majoritatea barbatilor. Ceea ce nu inteleg barbatii este ca nu trebuie sa aloce mult timp cantitativ sotiei lor, ci calitativ.

5 minute pe zi sunt suficiente, numai 5 minute in care sa fie complet prezenti in viata sotiei lor este suficient. Daca isi vor lua acest angajament, daca aleg sa fie complet deschisi fata de sotia lor, daca vor incerca sa o asculte activ, vor vedea ca relatia va deveni din ce in ce mai solida si riscul de a fi parasiti de sotia lor va disparea complet.