Anamaria Vasile

Am împrăștiat sare în jurul casei și pe tocul geamurilor. Când vei vedea ce efect surprinzător are, vei face și tu asta!

Vreme de secole, sarea a fost folosita in case pentru curatare. Ea nu are proprietati toxice si din acest motiv oamenii o folosesc pentru curatare si dezinfectarea unor lucruri din casele lor. Este extrem de utila si foarte ieftina.

Iata de ce!

Tine furnicile la distanta

Sarea este solutia potrivita daca vrei sa tii furnicile la distanta, departe de dulapurile cu mancare sau de ferestre. Pune niste sare pe pervazurile geamurilor sau pe orice altasuprafata atacata de furnici. Cand este aplicata in acest fel, sarea va diminua nivelul umiditatii din casa.

Foloseste sarea pentru a poliza alama, argintul si cuprul

Daca detii ornamente de cupru, alama sau din argint, cu siguranta vei vrea sa le cureti. Metalurile se degradeaza in timp, iar din aceasta cauza vei avea nevoie de o metoda ca sa le cureti. Sarea este cea mai simpla, usoara si non-coroziva solutie a acestei probleme.

Fa un amestec din sare si otet si freaca obiectele pana cand le vei face sa straluceasca. Acest amestec va distruge orice pete si murdarie.

Sare pentru curatarea geamurilor masinii si casei

Combina cateva lingurite de sare cu un galon de apa calda pentru a curata geamurile si pentru a scapa de petele dificile. Freaca si curata ferestrele cu acest amestec. Le va face mai stralucitoare si efectul va fi de durata. Deasemenea, acest amestec va fi util si la curatarea ferestrelor masinii.

Curata tevile infundate

Fa un amestec din sare si apa calda si toarn-o in chiuveta. Grasimea acumulata, care cauzeaza infundarea tevilor, va fi curatata, iar mirosul neplacut va fi inlaturat.

Reintinereste-ti pielea

Creeaza-ti o solutie de baie, combinand sare si ulei de masline sau de lavanda. Aplic-o pe tot corpul si apoi spala mizeria cu apa. Sarea reintinereste pielea, eliminand celulele moarte.

Da stralucire culorilor

Aceasta este o solutie incredibila daca vrei ca draperiile sau covoarele tesute sa isi recapete stralucirea originala. La doar o spalare, culoarea poate fi redata inmuind o carpaintr-o solutie concentrata de sare si apa, frecand covoarele sau carpetele cu ea. Toate petele vor fi curatate, pete care pareau imposibil de indepartat cu detergentii obisnuiti.

Remediu pentru dinti

Ori de cate ori ai o durere de dinti sau a cavitatii bucale, dizolva sare in apa calda si fa galgara cu sare. Are efecte incredibila, fiind un incredibil produs de igienizare a gurii.

Albirea dintilor si ingrijirea lor

Fa un amestec din sare si bicarbonat de sodiu, pentru a-ti albi dintii. Poti folosi amestecul oricand iti doresti. Te va ajuta sa iti mentii dintii albi si curati.

Usuca hainele iarna

Foloseste sare la ultima spalare, pentru a preveni ca hainele sa intre la apa. Este foarte util, daca iti usuci hainele la soare. Hainele tale vor fi moi, si fara pete.