Anamaria Vasile

Drama fetiței cu cei mai albaștri ochi din lume

O poză cu o fetiță creolă cu niște ochi superbi albaştri a început să fie virală pe internet acum câțiva ani. Nimeni nu știa cine este această fetiță și nici drama pe care o ascund ochii ei de diamant.

Conform caplimpede.ro, fetiţa trăiește într-un oraș numit Varanasi, din India. Ochii ei au impresionat o lume întreagă, poza ajungând chiar și la National Geografic. Povestea copilei cu ochi “de Husky” a cutremurat o lume întreagă, nu doar prin frumusețea ochilor, ci și prin drama prin care trece datorită ochilor ei superbi. Probabil, mulți dintre noi vedem frumusețea exterioară a ochilor săi, dar nu degeaba putem observa și tristețea pe care copila încearcă să o ascundă.

onform specialiștilor, se pare că fetița s-a născut cu o boală numită heterocromie. Această boală este foarte des întalnită la animale precum pisicile din rasa Angora Turcească sau câinii Husky. Medicii spun că boala este rezultatul excesului sau al lipsei de melanină. Melanina este pigmentul care dă culoare ochilor, pielii și părului.

Heterocromia poate fi dobândită în urma unor răniri sau a unor boli sau, cum este și cazul acestei fetițe, poate fi dobândită genetic. Cel mai grav lucru când vine vorba despre această boală este faptul că afectează vederea până la pierderea totală a acesteia. Vederea micuței începe să se încețoșeze, iar ochii încep să fie dureroși, dacă sunt solicitați prea mult timp. Doctorii spun că, odată ce boala s-a instalat, culoarea ochilor nu mai poate reveni la cea inițială și nu recomandă niciun tratament împotriva afecţiunii.

Ei spun că orice tratament ar putea genera alte complicații legate de cataractă, iar pierderea vederii va surveni mult înainte faţă cum s-ar întâmpla în mod obișnuit. Doctorii nu știu când a început boala să se instaleze în cazul acestei micuţe și nici dacă fetița încă mai vede sau este oarbă.