Anamaria Vasile

Singura plantă care opreşte căderea părului. Sigur o ai şi tu în bucătărie!

Căderea părului este una dintre probleme cu care te confrunți? Uită de tratamentele costisitoare și încearcă acest remediu benefic la care nici nu te gândeai.

Ai nevoie de un singur ingredient și puțină răbdare, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.
Când mergi la cumpărături, nu uita să cumperi și o legătură de rozmarin proaspăt.

Această plantă este un bun tratament când vine vorba de căderea părului, ajutându-ți podoaba capilară să crească și mai repede.

Tot ce trebuie să faci este să toci două linguri de rozmarin proaspăt pe care le adaugi la o cană cu apă clocotită. După ce apa dă în clocot, pune rozmarinul în ibric și lasă-l la infuzat timp de 15-20 de minute.

După ce a trecut timpul, scurge această compoziție și folosește lichidul pentru un masaj delicat al scalpului. Lasă această soluție să acționeze cel puțin două ore înainte să te speli pe păr, iar dăcă dorești, poți sta cu acest tratament și peste noapte.

Ca să fie o procedură mai ușoară, poți turna lichidul într-o sticlă cu pulverizator.

Ce trebuie să știi despre rozmarin
Rozmarinul conţine un ulei volatil, reprezentat prin borneol, camfor, eucaliptol, flavonoizi, acid rozmarinic, principii amare, rozmaricinã şi substanţe di- şi triterpenice.

Preparatele din rozmarin stimuleazã secreţia sucurilor digestive, au proprietãţi coleretice, colagoge, antiseptice şi diuretice.

Uleiul volatil stimuleazã activitatea psihicã şi îmbunãtãţeşte oxigenarea creierului.
Preparatele din rozmarin sunt indicate în afecţiunile cãilor biliare şi hepatice, în anorexie, afecţiuni ale stomacului, rinitã cronicã.

Uleiul volatil se recomandã în stãrile de debilitate fizicã, astenie şi în convalesceţã. Extractele pe bază de rozmarin sunt utilizate în industria cosmeticã pentru obţinerea loţiunilor ajută la combaterea mătreţii, regenerează părul şi previne căderea excesivă a acestuia, precum şi la tratarea tenusului uscat, matur, cuperotic. De asemenea, preparatele pe bază de rozmarin suunt frecvent folosite în combaterea celulitei.