Anamaria Vasile

Ceapa roșie îți topește varicele. Cum se prepară remediul naturist care face minuni

Varicele sau venele varicoase sunt vene largi, proeminente, palpabile si vizibile la suprafata pielii, localizate la nivelul coapsei si al gambei.

Alte forme de vene varicoase sunt telangiectaziile si venele reticulate. Ele nu dau simptome, iar tratarea lor e de ordin cosmetic.

Telangiectaziile sunt vene foarte mici, usor vizibile, care nu se pot palpa, localizate in special in straturile superficiale ale pielii.

Venele reticulate sunt mai mari decat telangiectaziile, dar mai mici decit cele varicoase. Deasemenea, sunt putin simptomatice si de obicei nu necesita decat tratament cosmetic.

Tratamentul cu ceapă roşie poate fi urmat de bolnavii cu varice care nu vor să apeleze la ajutorul bisturiului, dar şi de cei care au încercat, fără succes, numeroase remedii. Pentru varice, tratamentul durează o luna şi, după 30 de zile de pauză, procedura trebuie repetată, până când varicele dispar.

Cum se prepară leacul
Ingrediente:
– 600 ml suc de ceapă roşie
– 300 g miere de salcâm.

Preparare: Ceapă se toacă foarte mărunt, apoi se stoarce printr-un tifon des. Sucul obţinut se toarnă într-o sticlă; după aceea, se adaugă mierea şi ingredientele se amestecă foarte bine, până când preparatul se omogenizează. Leacul se păstrează la frigider.

După fiecare masă principala, din acest preparat luaţi câte 50 gr, de două ori pe zi. Tratamentul trebuie urmat, fără întrerupere, timp de o luna.