Anamaria Vasile

Curăță impecabil tigaia, cratița, aragazul… Această soluție a fost ascunsă de producătorii produselor chimice! Noteaz-o repede!

Cea mai gustoasă mâncare cere și mari sacrificii în bucătărie. Nu doar că stai cu orele în picioare, dar te trezești la final că tigăile și oalele arată ca și cum ar fi fost salvate dintr-un incendiu. Ce ai de făcut ca să scapi de bătăi de cap și să ai și vase curate?

Îți prezentăm mai jos un truc prin care îi scoți față tigăii cu doar două ingrediente. Este vorba despre bicarbonatul de sodiu și de oțetul alb.

De ce ai nevoie?

O ceșcuță de apă

O ceșcuță de oțet alb

2 lingurițe de bicarbonat de sodiu

Ce trebuie să faci?

Pasul 1:

Pune tigaia pe aragaz și toarnă o ceșcuță de apă, cât să acopere toată suprafața fundului.

Pasul 2:

Adaugă puțin oțet alb și las-o pe foc, pânâ când aceasta începe să sfârâie.

Pasul 3:

Ia tigaia de pe ochiul aragazului și pune două lingurițe de bicarnonat de sodiu. Lasă puțin timp să acționeze compoziția.

Pasul 4:

Golește tigaia.

Pasul 5:

Ia un burețel de vase cu una dintre fețe abrazivă și șterge ușor suprafața tigăii.

Vei vedea că toate urmele de arsură vor deveni istorie, iar tigaia poate fi oricând refolosită pentru rețete la fel de solicitante.

Alte trucuri de menaj:
Curăță petele de pe pahar cu oțet alb! Pulverizează puțin pe pahar și după aceea șterge cu o hartie și vei vedea că nu vor mai rămâne urmele de degete, iar tu le vei servi musafirilor o băutură impecabilă.

Îndepărtează uleiul de pe aragaz cu… ulei! Dacă aragazul arată dezatruos după ce ai prăjit ouăle și baconul pentru micul dejun învață acest mic truc: presară câteva picături de ulei vegetal și șterge suprafața cu un prosop de hartie. Murdăria va dispărea ca prin minune!

Grăsimea și murdăria de pe vasele de iena se curăță foarte simplu cu un ”bulgăre” confecționat din folie de aluminiu înmuiată în detergent de vase.

CITESTE SI: Uite cum mi-am curățat în 5 minute hota murdară, îmbâcsită de praf și stropită cu ulei! Acum arată ca nouă! Nu credeam că mai este posibil așa ceva!

Cu siguranta curatarea hotei iti da mari batai de cap, tocmai din cauza vaporilor de grasime care evacueaza din bucatarie. Curatarea hotei nu este doar pentru igiena, ci se poate evita si un incendiu.

Grasimea care se depunde pe hota poate genera mirosuri neplacute, iar aceste mirosuri atrag gandacii. Hota trebuie curatata si pe interior, nu doar la exterior.

Fitrele hotei se pun intr-o punga care poate fi sigilata, iar peste acestea se pune apa si amoniac. Aceste filtre se lasa in solutia respectiva timp de 24 de ore, dupa care acestea se scot si clatesc cu apa calduta si se pun la uscat, potrivit earticole.net.

Pe exterior, hota se poate curata cu solutii degresante, cum ar fi alcoolul denaturat. Alcoolul va scoate orice urma de grasime. Aceasta metoda este una non-toxica si cu rezultate pe masura.

Un al truc este sa puneti filtrele hotei intr-o solutie din apa, sare si sare de lamaie timp de 15 minute. Daca nu se curata asa, puteti fierbe filtrele in aceasta solutie.