Anamaria Vasile

Un băiat român este cel mai bun pianist din lume

Fabiani Pricsina, un băiețel la doar 11 ani din Petroșani, elev al Şcolii Gimnaziale „I.G. Duca” a reprezentat România la Concursul Internațional de Pian din Nisa, Franța și a câștigat panglica albastră, devenind cel mai bun pianist din lume.Micul pianist a reușit să impresioneze lumea și a luat locul I.

Băiețel are o poveste tristă în urmă. Fabiani Pricsina a rămas de mic orfan, fără ambii părinți, care au parasit aceasta lume în urma unui accident rutier, când el avea numai 10 ani.

El a fost crescut de mătușa și unchiul său, care au făcut tot ce le-a stat în putință să-l ajute să ajungă un om mare. Oameni simpli, cu venituri mici, dar cu un suflet foarte mare. Probabil că părinții luiu, de acolo de sus, îl ocrotesc și sunt foarte mândri de reușitele băiatului lor.

Fabiani a fost pregătit de profesor Adina Stan, care l-a îndrumat și pe tot parcursul concursului.Fabiani a fost distins și la alte concursuri, atât în ​​România, cât și în Italia. În România a urmat olimpiadele naționale de muzică în ultimii ani. În Italia, a participat la concursul internațional “Pian Talents” din Milano.

Micuțul pianist a fost remarcat până și de Andreea Bocelli, care l-a invitat sa cânte împreuna cu el în concert. El visează să aibă concerte oriunde în lume. Fericirea lui este muzica.