Anamaria Vasile

Cand trebuie sa consumi cafea in timpul zilei, pentru cel mai bun efect

Unele persoane nici nu isi pot imagina inceperea unei zile fara o ceasca de cafea. Pentru unii a devenit un obicei de care nu pot scapa prea usor. Un studiu, insa, vine cu o informatie surprinzatoare despre momentul cel mai prielnic pentru a consuma cafeaua, pentru a avea efectul dorit.

Fie ca este vorba despre cafea simpla, cafea cu lapte sau doar cu putin zahar, cafeaua este cunoscuta pentru proprietatile sale. Nu doar cafeina care se afla in boabele de cafea este benefica pentru organism. Un studiu a aratat ca sunt sute de substante naturale in boabele de cafea si care au efecte asupra sanatatii sistemului cardiac, precum si a cleui cerebral.

Un studiu japonez a decoperit ca persoanele care beau cel putin o ceasca de cafea simpla pe zi isi reduc riscul dezvoltarii hemoragiilor cerebrale sau a atacurilor vasculare cerebrale cu pana la 20%. Cafeaua ramane o bautura sanatoasa si daca este decofeinizata, iar medicii recomanda sa fie consumata simpla.\ \ Bautorii de cafea primesc zilnic o doza importanta de antioxidanti, crom si magneziu, care ajuta la reglarea nivelului de glicemie in sange. De asemenea, acestea ajuta organismul sa dozeze in mod corect secretia de insulina. Principalele ingrediente din cafea sunt:

cofeina
tanina
tianina
xantina
spermidina
gaiacol
acid citric
acid clorogenic
acetaldehida
spermina
putrescine.
Cand este momentul perfect pentru a bea cafea

Un alt studiu efectuat de Institutul National de Sanatate din SUA a descoperit ca persoanele care beau in medie patru cesti de cafea pe zi sunt cu 10% mai putin predispuse depresiilor, decat cele care nu consuma niciodata cafea.

Un studiu din anul 2014, publicat in revista Nature Neuroscience, a demonstrat ca o ceasca de cafea poate imbunatati memoria pe termen lung, ajutandu-ne sa rememoram informatia pe o perioada mai lunga de timp.

Aceasta functioneaza cel mai bine atunci cand esti odihnit, asa ca nu te gandi ca te va ajuta prea mult dupa o noapte nedormita. De asemenea, pentru a avea rezultate bune in cazul unor sedinte importante sau a examenenelor, poti consuma o cafea inainte, care te va ajuta sa rememorezi mai usor informatiile.