Anamaria Vasile

Actorul-legendă care trăieşte cu numai 100 de dolari pe lună. Va lăsa o avere de 714 milioane de dolari pentru caritate. Când nu se antrenează, curăţă străzile

O legendă a filmului din Hong Kong trăieşte cu numai 100 de dolari pe lună şi a folosit acelaşi telefon Nokia timp de 17 ani, până recent, când i s-a stricat. Actorul plănuieşte să lase o avere imensă de 714 milioane de dolari pentru caritate.

Este vorba de Chow Yun-Fat, un actor celebru din Hong Kong, despre care presa asiatică spune că trăieşte cu numai 800 de dolari din Hong Kong (102 dolari americani) pe lună, economisind banii, astfel încât într-o zi să poată lăsa totul pentru caritate.

Soţia lui Chow, Jasmine Tan, afirmă că soţul ei reuşeşte să trăiască atât de frugal în unul dintre cele mai scumpe oraşe ale lumii, frecventând tarabele magazinelor de stradă şi rar cumpără lucruri noi, potrivit unui raport din Oriental Daily de săptămâna trecută.

De exemplu, timp de 17 ani, Chow a deţinut un telefon Nokia flip, abia recent achiziţionând un smartphone nou, când dispozitivul vechi a încetat în cele din urmă să funcţioneze. Chow, în vârstă de 63 de ani, este adesea văzut călătorind în transportul public, afişând o ţinută simplă: o cămaşă care costă 98 de yuani (14 dolari) şi sandale care costă încă 15 yuani (2 dolari).

Când a fost întrebat de ce îi place să facă cumpărături la magazinele de discount, în ciuda averii sale extraordinare, Chow a răspuns: „Nu port haine pentru alţi oameni.

Pur şi simplu port ce-mi convine”. Săptămâna trecută, în timp ce se afla în Taiwan, promovând cel mai recent film al său, „Proiectul Gutenberg”, Chow a fost văzut călătorind cu metroul din Taipei şi alergând prin Da’an Forest Park.

Când nu se antrenează, curăţă străzile din Hong Kong după un taifun sau stă la coadă pentru bilete la propriul film, Chow îşi petrece timpul liber făcând activităţi de caritate.

Chow şi soţia lui nu au copii. El a spus că, atunci când moare, îşi va dona întreaga avere pentru caritate. „Cred că banii nu îmi aparţin. Eu sunt responsabil doar să-i păstrez temporar!”, a declarat Chow în 2014. Bogăţia sa este în prezent estimată la 5,6 miliarde de dolari din Hong Kong (714 milioane dolari)