Anamaria Vasile

Tort in straturi fără coacere

De fapt, trebuie doar să preparati o budincă tare pentru acest tort și să pregătiți celelalte 3 straturi până ce budinca se răcește.

Ingrediente

Stratul I:

250 g de biscuiți Petit Beurre cu cacao
50 g unt
50 g zahăr pudră
putin lapte

Stratul II:

200 g de brânză de vaci
Zahar pudra dupa gust
1 pachet de zahăr vanilat
200 ml frisca lichida

Stratul III:

2 plicuri de budincă cu aromă de vanilie
700 ml de lapte
zahar cat scrie pe plicul de budinca
1 plic de zahăr vanilat

stratul IV. :

50 g zahăr pudră
200 ml frisca lichida

Toping:
ciocolata rasa sau cacao

Mod de preparare:

Stratul 1

Biscuitii se zdrobesc, se adauga zaharul, untul moale si se streopeste cu lapte. Amestecul rezultat se aseaza pe fundul unei forme de tort cu pereti detasabili cu diametrul de 30. Se preseaza bine.

Pregătiți stratul 2.

Branza de vaci se amesteca bine cu zaharul, zaharul vanilat si frisca batuta spuma tare. Se intinde peste stratul de biscuiti

Pentru al treilea strat

Praful de budincă se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si putin lapte. Fierberea se face dupa instructiunile de pe plic. Se lasa la racit. Pentru a nu astepta foarte mult faceti mai intai budinca si apoi restul. Cand este rece se aseaza peste stratul de branza.

Pentru ultimul strat, zahărul pudra este turnat în frisca lichida si se mixeaza pana obtineti o consistenta tare. Intindeti frisca peste budinca.

Suprafața este decorată cu ciocolată rasă sau cacao.Se pune la frigider timp de cel puțin 3 ore sau chiar o noapte. Detasati lateralele formei si puteti servi. Pofta buna!