Anamaria Vasile

Mihaela Radulescu, declaratii surprinzatoare ‘O grasa nefericita… Ca sa nu spun balena esuata’

Da, chiar daca va vine greu sa credeti, Mihaela Radulescu a avut cu 32 de kilograme in plus, lucru demonstrat si de imaginile din perioada respectiva.

Mihaela Radulescu a povestit in amanunt si cu foarte mare sinceritate despre felul in care se simtea atunci si despre cum a reusit sa scape de kilogramele suplimentare…

“Cred ca mi-am castigat dreptul de a vorbi despre silueta, diete si solutii de slabit miraculoase, de vreme ce „ambalajul” meu a suferit o modificare substantiala de la sarcina. Cele 32 de kilograme pe care le aveam in plus, dobandite prin indolenta de a manca fara noima, de bucurie ca eram gravida si ca aveam o sarcina fara probleme, mi-au schimbat intreaga abordare a… frigiderului, aragazului sau a dulapurilor cu provizii gospodaresti.

Dupa ce a trecut euforia sarcinii si minunea alaptatului (care, la mine, a durat sase luni), am realizat ca… eram nu numai o mama fericita, ci si o… grasa nefericita.

Toata viata facusem sport de performanta (gimnastica) si nu refuzasem nici o provocare la alte intreceri sportive. Singurul capitol la care n-am avut nici o reclamatie de cand ma stiu fusese silueta mea, corpul atletic, bine proportionat, si dinamismul cu care ma miscam. Cu 32 de kilograme in plus, gazela din mine semana mai mult cu o rata leganata, ca sa nu spun… balena esuata.

Citisem destule articole despre diete, sanatatea trupului si importanta unei alimentatii sanatoase si, desi le-am ignorat total cat am fost gravida, mi-am propus sa le invoc in corpore cand am realizat ca nu mai incapeam in haine frumoase, in bratele sotului sau pe ecranul televizorului!

Ca sa fiu sincera, nu mai incapeam nici in ochiul meu critic, care-si revenise primul dupa sarcina si care-mi transmitea, in direct, fara menajamente, ca arat oribil, ca am mai multe sunci decat raftul de mezeluri din alimentara si ca in loc sa ma misc lejer, respirand aerul proaspat al maternitatii, ma impiedicam in nasturi si fermoare care refuzau sa se inchida pe cale naturala, gafaind in timp ce imi leganam copilul…cand am luat hotararea ca trebuie sa fac ceva, ca trebuie sa-mi revin si sa slabesc, am plecat direct catre cabinetul unei prietene nutritioniste, pentru ca am realizat ca am de facut o lucrare grea si ca e total aberant sa cred ca voi putea sa scap singura de balastul acumulat.

Doctorita Mihaela Bilic mi-a compus un regim de viata pe care aveam senzatia ca-l cunosc, dar nuantele faceau categoric diferenta. Faptul ca mi-a compus programe alimentare sanatoase si eficiente m-a ajutat sa inteleg, in primul rand, cat de gresit mancasem pana atunci si ce consecinte are alimentatia haotica, de proasta calitate, pe termen lung”,

Mihaela Radulescu a oferit amanunte si despre modul in care a reusit sa slabeasca si sa revina la silueta de dinainte de sarcina.

“Mancam exact ce-mi recomandase doctorita, fara nici o exceptie, faceam sport zilnic si simteam, destul de palid la inceput, ca sunt pe drumul cel bun. Cand mi-a spus sa nu ma mai urc pe cantar zilnic, ci o data pe saptamana, am capatat si mai mult curaj, caci kilogramele se topeau amical. Cat despre disciplina si ambitia mea, admit ca n-au fost niciodata mai performante.

Stiam despre mine ca am vointa, dar n-o probasem nicicand atat de consecvent si nu fusesem niciodata mai ascultatoare. Practic, nu tineam nici o dieta frustranta, ci mancam sanatos, de mai multe ori pe zi, renuntand total la paine, prajeli, zahar, amestecuri nereusite de alimente incompatibile, sucuri din comert, mancare de urgenta, tip fast-food.

In stomacul meu nu-si mai faceau loc placerile de altadata, ci necesarul zilnic de proteine, carbohidrati, vitamine, apa… Ziua mea incepea, fara exceptie, cu alergare si miscari in forta de gimnastica, pentru recapatarea mobilitatii si reactivarea muschilor, continua cu activitati de mama sau de… vedeta – ca, deh, incepusem munca – si se incheia cu un alt program de sport, de data asta de lucru cu anumite grupe musculare esentiale.

N-am lipsit nici o dimineata de la alergarea mea zilnica, de parca imi fugaream kilogramele, sa dispara de pe mine.

N-am lasat in casa nici o urma de alimente nesanatoase, care altadata imi umpleau camara si frigiderul, masa si poseta… Odata cu mine au tinut si toti cei din casa acelasi regim si, in loc ca sotul meu sa simta vreo frustrare, mi-a marturisit, spasit, intr-o buna zi, ca ar fi in stare sa nu mai manance nimic daca asta e solutia ca eu sa redevin o sotie rezonabila in dimensiuni. Saracul de el, abia atunci mi-am dat seama cat de mare era suferinta lui si cat de mult se abtinuse sa-mi spuna ceva sau sa-mi smulga prajiturile din gura, cand eram gravida!”, a spus Radulescu.