Anamaria Vasile

Cum ne afectează gândurile noastre sănătatea.

In Est se spune ca gandurile omului sunt cei mai mari dusmani. Într-unul din spitalele pariziene, tânărul psiholog Emile Coue, pe propriul risc, a pus fiecare pacient sa repete cu voce tare de trei ori pe zi:

„În fiecare zi mă simt mai bine și mai bine”. Si nu mecanic ci din tot sufletul.

O lună mai târziu, pacienții acestui medic au devenit principalul subiect al conversației personalului medical, apoi a întregii Franțe. Pacienții bolnavi s-au recuperat în decurs de o lună, unii chiar nu mai aveau nevoie de o intervenție chirurgicală.

Astfel, a fost confirmată aprecierea marelui învățător străvechi Paracelsus, care a susținut că credința a facut minuni. Sănătatea noastră este un rezultat direct al gândirii umane. Acum, nimeni nu pune la îndoială legătura directă dintre starea mentală și cea fizică a oamenilor.

„Cea mai bună protecție împotriva tuturor bolilor, de la orice fel, este o credință fermă în sănătatea proprie și emoțiile pozitive”, spune Andrei Metelsky, un psihoterapeut cu o experiență de peste douăzeci de ani. „Gândurile negative distrug. De exemplu, furia provoacă boli ale tractului gastro-intestinal. Insultarea în timp duce la afecțiuni ale ficatului, pancreasului, colecistitei. ”

Una dintre cele mai importante legi psihologice spune: expresia verbală a dragostei, simpatiei și admirației întărește energia vitală a persoanei căreia îi este adresată. Dar cuvintele rele și nedrepte reduc energia.

Numărul total al bolilor asociate cu gândurile rele continuă să crească în mod constant. Pentru a le contracara, trebuie să urmăm sfatul înțelepților- bucurați-vă de viață, oricât de grea ar fi.

Să ne luăm dupa cele două reguli de aur ale cardiologului american Robert Eliot, un specialist recunoscut în prevenirea atacurilor de cord și a insuficienței cardiace.

Prima regula: nu vă supărați.

Regula nr. doi: nu puneti la suflet toate prostiile.