Anamaria Vasile

Perioada grea prin care a trecut Ilinca Vandici. Nimeni nu stia: ”Am sarit cu copilul in brate”

Recent, Ilinca Vandici a vorbit despre perioada grea prin care a trecut, dupa ce a nascut.”In momentul in care esti insarcinata trebuie sa te pregatesti energetic, sufleteste pentru tot ceea ce urmeaza sa se intample. Sa nu pierzi legatura cu Dumnezeu si sa te rogi pentru tot ce e mai bun pentru tine si pentru copilul tau. Cand eram insarcinata nu am simtit absolut nimic.

Cand am nascut, zilele din spital au fost debusolante. Nu stiam ce se intampla. Voiam copilul, dar nu stiam cum sa-l tin, cum sa-l alaptez. Ascultam la tot ce imi spuneau doctoritele, asistentele. Imi era frica sa nu-i fac ceva rau, sa nu se intample ceva. La a doua zi de spitalizare toti membrii familiei plecasera si mi-au adus copilul sa alaptez. Am ramas doar eu cu copilul”, a povestit vedeta , potrivit Click!

Depresie postnatala. „Efectiv nu am stiut ce sa fac. Am sarit din pat cu copilul in brate, direct dupa operatie. A venit asistenta sa faca baita copilului, iar atunci m-a luat raul. In momentul respectiv doar am simtit cum mi se face rau, m-am asezat putin. Dupa ce a plecat toata lumea si am ramas singura nu m-am putut opri din plans. A fost o descarcare, o panica, o frica. Nu stiu ce simteam, ce e interiorul meu, pentru ca nu stiam ce sa-i spun mamei de ce plang.

Am ajuns acasa. Erau atacuri de panica ceea ce mi se intampla. Aceste temeri s-au acutizat, pentru ca in prima noapte de cand am ajuns acasa bebe a plans de seara pana dimineata la ora 5. Eu fiind atat de panicata si speriata i-am transmis copilului aceeasi stare, aceeasi energie. Mi s-a instaurat teama ca eu nu stiu ce sa-i fac copilului meu. Sapte zile am reusit sa-l alaptez pe bebe”, a declarat Ilinca Vandici pentru viva.ro.

„Am vorbit cu un psiholog despre asta. Mi-au explicat oameni care se pricep la asta si sunt in domeniu care sunt nevoile pe care le are copilul. Bebelusul se linisteste si daca il tin piele pe piele. Am schimbat si laptele. Cand m-am linistit eu, s-a linistit si el. M-a ajutat ca am mers si la munca imediat. Ai tendinta sa stai ca o closca langa copil.

Te dedici cu totul copilului si uiti de tine ca si om. Am luptat si lupt in continuare pentru toate mamicile care au o cariera sa-si doreasca sa mearga la munca”, a mai spus ea