Anamaria Vasile

Dupa un an de spitalizare, aceste gemene siameze ajung acasa sa se culce in patuturi separate

Abby si Erin Delaney sunt gemene siameze care au trecut deja printr-o incercare uimitoare in timpul vietii lor scurte. Gemenele au petrecut primele 485 de zile de existenta in aceeasi locatie.

Spitalul de Copii din Philadelphia a fost casa lor si au primit in cele din urma externarea la care spera familia de mult timp.

Mama lor, Heather, s-a referit la fete ca la o sursa de inspiratie. Tatal lor, Riley, este, de asemenea, usurat sa aduca in cele din urma fetele inapoi acasa.

Aceste fete au in continuare obstacole de depasit, dar toata lumea este incantata sa afle exact care este viitorul pentru ele. Heather a aflat ca gemenele erau unite la 11 saptamani de sarcina si nu s-a uitat niciodata inapoi.

Aceasta veste a fost ca un traznet pentru cuplu, dar au fost dispusi sa-si asume responsabilitatea de a aduce aceste fete in lume.

Nasterea lor a fost prezisa a fi problematica datorita faptului ca sunt legate in zona capului. Gemenii siamezi cu o legatura in zona craniului se confrunta adesea cu probleme suplimentare deoarece impart tesut cerebral.

Doctorii au avut o sarcina grea atunci cand au trebuit sa separe cele doua fete. In timp ce Abby nu ar fi putut sa pastreze o cantitate egala de sinus, personalul medical aflat la indemana era inca increzator ca fetele s-ar putea bucura de o existenta fericita si sanatoasa.

Cu cat sunt mai mici copiii, cu atat sunt mai probabil sa experimenteze un proces de vindecare rapida.

Procesul chirurgical a fost unul complex si au fost implicati cel putin 30 de membri ai personalului medical. Procedura a durat 11 ore si au existat complicatii.

Acum, fetele se concentreaza asupra tuturor reperelor pe care inca mai trebuie sa le atinga. Ele se tarasc, se rostogolesc si chiar sunt purtate separat de parintii lor.

Ele continua sa progreseze tot mai mult zilnic, iar parintii lor cred ca vor putea reusi sa treaca prin vremurile grele care le stau in fata.