Anamaria Vasile

Invata sa spui aceste cuvinte si-ti vei schimba radical viata

Învățând să spui aceste fraze înseamnă să-ți schimbi radical viața.

1. M-ai ranit prin ce ai facut / ce ai spus.

Nu-ti fie frica sa ii spui cuiva atunci cand aceasta persoana ti-a cauzat durere. Daca iti pasa cu adevarat de tine si de aceasta persoana, trebuie sa clarifici relatia si sa nu acumulezi ranchiuna, motiv pentru care poti sa te pierzi si sa faci astfel mai mult rau relatiei voastre.

2. Imi pare rau, am gresit.

Pe de alta parte, nu iti fie frica sa recunosti ca te-ai inselat, ca este vina ta. La inceput poate fi dificil, dar in cele din urma va fi o mare usurare pentru tine.

3. Nu.

Pare un cuvant atat de simplu, insa multi dintre noi nu putem sa il spunem. Invatand sa spui NU este un proces lent si treptat, dar iti schimba viata. Din obisnuinta, spunem DA la atat de multe lucruri incat, uneori, uitam exact ceea ce am acceptat. Spunand NU, evitam stresul nedorit si angajamentele inutile.

4. Nu sunt de acord cu tine.

Este perfect in regula sa nu fii de acord! Cand alegi sa spui ceea ce crezi sau ce nu crezi, si aperi ceea ce esti convins ca e adevarat, nu este o crima. Uneori trebuie sa-ti exprimi opinia in fata oamenilor pentru a intelege cu cine au de-a face.

5. Suficient pentru mine.

Cand nu mai poti tolera ceva, trebuie sa clarifici asta. Oamenii trebuie sa stie cum te simti cand trec linia, ca nu vei tolera sa iti faca rau.

6. Nu este treaba ta.

Ai dreptul sa iti protejezi spatiul personal si viata personala. Cand oamenii iti cer detalii pe care nu vrei sa le dai despre propria viata, ii poti lamuri politicos ca ar trebui sa isi vada de ograda lor, dar ca apreciezi interesul exprimat.

7. Nu stiu.

Oamenii sunt gata sa spuna ceva, dar nu „Nu stiu”. Dar adevarul este ca noi toti continuam sa invatam, nimeni nu stie toate raspunsurile, chiar daca unele dintre ele par a fi evidente celorlalti. Nu iti fie teama sa spui ca nu stii – de fapt, oamenii inteligenti si cinstiti fac acest lucru.

8. Sunt speriat.

Ceea ce ne face oamenii este vulnerabilitatea noastra. Nu evita sa spui ca iti este frica de ceva. Acest lucru ii va face pe altii sa inteleaga ca esti sincer cu tine si ca te pot ajuta sau sprijini.

9. Vreau sa fiu singur.

Este necesar sa iti acorzi timp, sa nu te distraga nimic, si sa te gandesti la viata ta. Aceasta este auto-purificare, vindecarea sufletului tau.

Toti avem uneori nevoie de timp pentru a ne reincarca si a ne gandi la viata noastra. Nu iti fie frica sa ceri timp si spatiu personal chiar si de la cei mai apropiati oameni.

10. Te iubesc.

Nu ai nici o garantie ca persoana iti va raspunde la fel, dar daca o simti, daca este in inima ta, atunci fii suficient de curajos sa o spui. Nimeni nu stie ce se va intampla maine, iar aceste cuvinte pot schimba totul