Anamaria Vasile

Cum s-a schimbat viața băiatului „cu păr de gheață”, la un an după ce a impresionat o lume

Viața lui Wang Fuman, numit de presă ”băiatul cu părul de gheață” după ce a mers pe jos 5 kilometri, iarna, pentru a ajunge la ore, s-a schimbat radical după ce povestea sa a fost mediatizată și a ajuns în atenția întregii lumi.

Cazul lui Wang Fuman a ajuns în presa din toată lumea după ce, în luna ianuarie, a fost fotografiat în timp ce a ajuns la școală cu părul înghețat și îmbrăcat cu haine prea subțiri pentru vremea de afară. Acesta mersese 5 kilometri prin viscol pentru a ajunge la ore, scrie BBC.

Odată ce toată lumea a aflat povestea sa, mii de oameni au donat bani, haine și alimente pentru el. În total, s-au strâns 38.000 de euro.

Acum, la 9 ani, viața lui Wang s-a schimbat radical. El nu mai este nevoit să meargă 5 kilometri pe jos până la școală, prin zăpadă. Băiatul și familia sa au părăsit coliba în care locuiau și s-au mutat într-o casă modernă, în apropierea școlii unde învață elevul.

“Viața este mult mai bună acum. Comparativ cu locuința cu pereți din pământ și drumul noroios, acum suntem mult mai bine protejați de ploaie și de vânt”, a declarat tatăl băiatului.

De asemenea, și școala unde Wang învață a beneficiat de numeroase investiții. Acum, unitatea de învățământ are o instalație de căldură în fiecare clasă, iar un cămin a fost construit pentru elevii care fac naveta de la o distanță mare.

“Wang este printre premianții clasei și se înțelege foarte bine cu colegii săi”, a declarat directorul școlii, Fu Heng.

Un lucru a rămas la fel pentru “elevul cu părul de gheață”: își dorește în continuare să devină polițist și să prindă răufăcătorii.