Anamaria Vasile

Cum obții cele mai pufoase prosoape la tine acasă, în cinci pași. Care este greșeala pe care o fac mulți

Toată lumea știe că hotelurile de cinci stele sunt un adevărat răsfăț pentru clienți, care se pot bucura de servicii de calitate și de lucruri care nu se găsesc întotdeauna în celealte unități de cazare.

În cazul în care ai ajuns vreodată într-un hotel de cinci stele, probabil că te-ai bucurat de prosoapele curate și pufoase din camera ta și te-ai întrebat cum de reușesc să le păstreze așa pentru mult timp.

Menajerele din aceste hoteluri au decis să le ofere câteva sfaturi tuturor celor care își doresc acasă așternuturi fine și prosoape pufoase. Iată cinci trucuri de aur:

În primul rând, una dintre greșelile pe care mulți le fac este să supraîncarce mașina cu lenjerie. Pentru a obține rezultatul dorit, cel mai bine ar fi să încarci doar 80% din ea, pentru a lăsa spațiu ca lenjeriile să se spele eficient.

În același timp, nici prea puține lucruri în mașină nu sunt de dorit.

Al doilea truc este legat de temperatura apei folosite. În ciuda faptului că multe mașini de spălat pot încălzi apa până la 90 de grade Celsius, menajerele care spală lucrurile la hotel recomandă o temperatură între 40-60 de grade Celsius.

Este temperatura optimă pentru a dezinfecta lucrurile, de a distruge bacteriile și de a îndepărta praful și petele. În acest fel, nu vei distruge nici țesăturile, așa că renunță la apa mult prea fierbinte.

Cât despre al treilea truc, acesta este reprezentat de detergentul folosit. Chiar dacă ți se pare că balsamul de rufe te ajută să ai hainele mai moi și mai fine, balsamul de rufe nu se curăță complet de pe haine în timpul clătirii, iar în timp, lenjeriile, prosoapele și hainele devin rigide.

Din acest motiv, menajerele din hotel folosesc oțet alb în locul balsamului. 100 de ml de oțet alb este suficient pentru a face lenjeria moale și pentru a evita petele care ar putea rămâne din cauza detergentului solid.

Pentru a scăpa de pete, cel mai bine ar fi să le îndepărtezi înainte de a porni mașina de spălat, deoarece sunt mai ușor de curățat astfel.

Pentru a îndepărta petele proaspete de ulei, presară pe lucrul pătat niște amidon.

Cu 5-10 minute înainte de a porni mașina, folosește soluția WD-40, pentru a îndepărta petele de roșii și sosul de tomate.

Cafeaua și vinul se îndepărtează ușor dacă pui lucrul pătat într-o soluție în care ai turnat o lingură de sare la un litru de apă și lași să se înmoaie în acea soluție timp de o oră.

Nici petele galbene de transpirație nu trebuie să te descurajeze că nu le poți curăța. Tot ce trebuie să faci este să adaugi o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu în detergentul de rufe.

Iar ca să scapi de petele de transpirație de pe hainele albe, poți da un program de prespălare cu orice detergent la 40 de grade Celsius, iar apoi să pornești mașina cu un program în care să folosești înălbitor.

Și uscarea este foarte importantă, iar ideal este să se facă afară, mai ales dacă este vorba despre prosoape, pijamale și așternuturi.

Dacă nu ai posibilitatea să faci acest lucru afară și folosești un uscător automat, nu uita să pui o minge de tenis printre prosoape și astfel vor deveni pufoase și moi.