Anamaria Vasile

Ingrasaminte naturale pentru florile de casa – atat de simplu

Este deosebit de placut cand zapada se asterne afara si florile frumoase infloresc in camera pe pervazul ferestrei, nu-i asa?

Plantele de casa ar trebui sa fie hranite cu ingrasaminte naturale.

Cand trebuie sa fie hranite

Hranirea florilor acasa ar trebui sa se faca mult mai des decat ne gandim. O astfel de nevoie a fost cauzata, in primul rand, nutritia limitata a plantelor.

Si chiar daca planta creste intr-un vas mare, asta nu inseamna ca are destule minerale. In orice caz, planta iai epuizeaza foarte repede mineralele din pamant si, prin urmare, are nevoie de o hranire suplimentara.

Dupa transplantare, nutrientii ii vor ajunge timp de 1-2 luni.

Urmatoarele semne pot fi un semnal ca trebuie sa incepeti hranirea florilor:

crestere lenta;

tulpini slabe, alungite;

frunze palide, cazute

reticenta la inflorire;

rezistenta scazuta la boli, aparitia de pete diferite pe frunze

Deci, hai sa vorbim despre tipurile de ingrasaminte naturale pe care le puteti folosi pentru plantele de interior

Zaharul

Poate cel mai popular ingrasamant natural pentru hranirea plantelor de interior – zahar obisnuit.

Cum sa hraniti plantele cu zahar?

Pentru a pregati dresingul, se dilueaza 1 lingura de zahar in 0,5 litri de apa sau se presara direct pe pamant de la floare si apoi se uda cu apa la temperatura camerei.

Cat de des poti folosi zaharul pentru hranire?

Acest procedeu se face o singura data pe luna.

Zatul de cafea

Un ingrasamant excelent pentru toate florile de interior(si nu numai) – zatul de cafea. E foarte simplu pentru ca opriti zatul atunci cand beti cafeaua.

Ce flori iubesc cafeaua?

azalee;

gladiole;

crin;

toate tipurile de trandafiri;

rododendroni

Citrice

Coala de la mandarine, portocale si chiar banane se poate transforma intr-un ingrasamant minunat pentru plantele de interior.

Pentru a prepara ingrasamintele din citrice, coaja trebuie sa fie zdrobita, umpleti un borcan de aproximativ trei litri cu coji si turnati apa fiarta peste ele. Se lasa la infuzat pe parcursul unei zile. Cu aceasta solutie se uda plantele.

Cenusa

Beneficiile cenusii ca ingrasamant sunt subestimate de multi, dar in zadar. La urma urmei, contine potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier, zinc si chiar sulf.

In plus, potasiul si fosforul sunt ideale pentru plantelor, ceea ce face ca cenusa sa fie una dintre cele mai bune ingrasaminte pentru flori.

Drojdia

Cum se prepara o solutie nutritiva din drojdie?

Pentru a pregati solutia, dizolvati 10 g de drojdie si 1 lingura de zahar intr-un litru de apa calduta. Daca nu aveti drojdie proaspata puteti folosi uscata, folosind 10 g drojdie uscata si 3 linguri de zahar la 1l de apa.

Indiferent de ce drojdie ati folosit, lasati-o sa fermenteze timp de aproximativ 2 ore inainte de utilizare. Apoi, se dilueaza cu apa proaspata in un raport de 1: 5 si se uda plantele.

Inainte de a folosi ingrasamant pentru plantele de interior, amintiti-va de cateva reguli simple:

Nu hraniti plantele transplantate mai devreme de 2 luni, deoarece solul proaspat contine si elemente nutritive, excesul este daunator.

Toate plantele slabite sau bolnave trebuie hranite foarte atent, folosind o solutie de ingrasamant cu concentratie mult mai scazuta

Nu este nevoie sa faceti hranirea pe tot parcursul anului, florile acasa necesita ingrasamant numai in perioada de primavara-vara.