Anamaria Vasile

Roxana, fetiţa care îşi dorea doar un piure cu carne, a primit o casă nouă.

Bogdan Tănasă, ieşeanul care coordonează proiectul umanitar Casa Share, a reuşit cu ajutorul donaţiilor să ridice o casă fetiţei din Vaslui care a stârnit un val de emoţie impresionant, după ce a povestit că merge flămândă la şcoală şi că şi-ar dori să mânânce un piure cu carne şi biscuiţi.

Zilele trecute, familia copilei a primit cheile de la noua locuinţă, dotată cu toate cele necesare.

Roxana, copila în vârstă de nouă ani care a impresionat o ţară întreagă după ce povestea ei a fost prezentată de Pro TV şi preluată de presă, a primit şansa la un viitor mai bun.

Bogdan Tănasă, fondatorul Casa Share, i-a promis că până de Crăciun va avea o nouă casă şi nu va mai trebui să doarmă cu teama că acoperişul ar putea să se prăbuşească peste ea.

Bogdan s-a ţinut de cuvânt şi, zilele trecute, Roxana a primit cheile noii case în care va locui alături de părinţii ei şi cei patru fraţi. Totul a fost posibil datorită implicării oamenilor de bine de la Casa Share, dar şi a românilor care le-au întins o mână de ajutor prin donaţii.

Bogdan Tănasă, alături de cei cinci frăţiori FOTO Casa Share

Unul dintre dormitoarele copiilor FOTO Casa Share

Roxana visează să devină doctoriţă FOTO Casa Share

„Roxana vrea să devină doctoriţă. Trăia în nişte condiţii foarte grele, casa stătea să se dărâme, frig în casă, deci nu avea o şansa corecta la viaţă. Aşa că noi cu toţii ne-am unit şi i-am oferit, acum de Crăciun, mai mult: o casă, Casa Share 19 şi un alt viitor mai bun!

Sărbători Fericite ca ale Roxanei să aveţi cu toţii! Nu uitaţi, SMS la 8844 cu mesajul: CASA. Încă o poveste cu final fericit. Mulţumim tuturor pentru suţinerea voastră!“, a transmis Bogdan Tănasă, care a prezentat şi o serie de imagini cu vechea şi noua locuinţă a Roxanei.

Baia FOTO Casa Share

Dormitorul părinţilor FOTO Casa Share

Cazul fetiţei de nouă ani din localitatea vasluiană Puşcaşi, care mergea flamândă la şcoală, fără pachet, şi visa la un piure cu carne şi salată, i-a impresionat pe români.

„Ceilalţi copii au pachete. Eu, nu. Mi-ar plăcea să mănânc biscuiţi, un piure cu carne, o salată“, acesta a fost declaraţia cu care copila a sensibilizat oameni din toate colţurile ţării şi din străinătate.

Mama fetiţei recunoaşte că niciodată nu ar fi reuşit să construiască o nouă casă, fiind mult prea nevoiaşi: „Mulţi oameni au făcut eforturi. Le mulţumesc, chiar nu mă aşteptam la aşa ceva. Nu reuşeam noi niciodată să facem pasul ăsta, de a începe o casă, pentru că trebuie să bagi mulţi bani, e greu de câştigat“.

Minunea Casa Share

Unic în România, proiectul umanitar Casa Share a fost iniţiat în 2014 de ieşeanul Bogdan Tanasă. Încurajat de soţie şi susţinut de prieteni, români şi străini care vor să-i ajute pe cei rămaşi pe drumuri, a contruit până în prezent 19 case pentru familii fără speranţă, îngropate în neajunsuri şi necazuri.

Bogdan Tănasă a crescut în satul Popricani, judeţul Iaşi, vizavi de aşa-numita „casă de copii“ din localitate, acolo unde a înţeles ce înseamnă nevoia şi ajutorul, când nişte englezi impresionaţi de minorii români abandonaţi le-au venit în sprijin.

Personale care doresc să susţină proiectul Casa Share pot ajuta printr-un SMS la numărul 8844 cu mesajul „CASA“ sau prin folosirea următoarelor date de contact:

Tănasă Bogdan, Banca Raiffeisen, Iaşi, România, cod poştal 700049.

Cont IBAN în Lei: RO37 RZBR 0000 0600 0633 4312

Cont Iban în EURO: RO29 RZBR 0000 0600 0357 8104

Cod Swift: RZBR, COD Bic: ROBU la ambele conturi.

PayPal: [email protected].