Anamaria Vasile

Ciocolata de casa- un desert care te cucereste mereu. Ingredientele si modul de preparare

Pentru a prepara o ciocolată de casă care se topeşte în gură trebuie să ţineţi cont de câteva lucruri estenţiale care fac diferenţa între un desert banal şi unul incredibil de bun

Secretul pentru a prepara o delicioasă ciocolată de casă constă în calitatea produselor folosite.

Cel mai important ingredient este laptele praf care trebuie să fie strict pentru uz alimentar (nu pentru hrana bebeluşilor) şi să fie de bună calitate.

De asemenea, e nevoie de cacao fină.

Ciocolata de casă Ingrediente:

– 500 grame lapte praf – 500 grame zahăr – 50 grame cacao – 100 grame unt sau margarină – 100 ml apă – stafide, nuci prăjite, alune, arome după gust

Preparare:

Apa şi zahărul se pun pe foc şi se lasă la fiert până se topeşte zahărul, apoi se adaugă untul. Se închide focul şi se adaugă în ploaie laptele praf şi cacao care au fost cernute în prealabil şi amestecate.

Când se omogenizează compoziţia se adaugă aromele (esenţa de rom, vanilie, migdale – după gust) şi nuci, stafide ori alune.

Compoziţia se toarnă cât este caldă într-o tavă întinsă pe care aşternem celofan sau folie alimentară. Se întinde compoziţia uniform şi cât este încă caldă se trasează dungi pe ciocolată în forma dorită (pătrăţele, romburi triunghiuri).

Ciocolata nu va putea fi tăiată când e rece dacă nu sunt trasete dungile cât timp compoziţia e caldă. Ciocolata poate fi servită după ce a fost lăsată cel puţin ptaru-cinci ore la rece.