Anamaria Vasile

Cum se prepara cea mai delicioasa prajitura cu mere. Este pufoasa, delicata si aerata

Va prezentam in continuare o reteta de prajitura cu mere al carei gust va va cuceri cu siguranta. Aceasta prajitura este pufoasa si delicata, numai buna pentru a fi servita in orice moment al zilei.

Ingrediente:

100 g unt moale

250 g faina

2 lingurite praf de copt

un varf de sare

150 g zahar

2 oua

coaja rasa de la o lamaie

1 lingurita esenta de vanilie

75 ml lapte

4 mere

1 lingura zahar brun

1/2 lingurita scortisoara.

Mod de preparare:

Incepeti preparea placintei prin a incalzi cuptorul la 180 de grade. Faina se amesteca cu praful de copt, sarea, untul moale, zaharul, ouale, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Adaugati treptat laptele si amestecati pana cand capata un aspect cremos.

Merele se curata de coaja si se taie in jumatate. Jumatate din cantitate se taie cubulete si se incorporeaza in aluat. Cealalta jumate de mere se taie felii subtiri.

Aluatul se toarna intr-o forma de copt rotunda tapetata cu faina. Merele taiate felii se asaza pe toata suprafata aluatului.

Zaharul brun se amesteca cu scortisoara si se presara deasupra. Coaceti placinta timp de 40-45 de minute, pana se ridica si capata un aspect rumen, auriu.

Indiferent ca este calda sau rece, este delicioasa.

Beneficiile merelor pentru sanatate

Merele contin pectina, iar aceasta la randul ei ajuta la reducerea nivelului de colesterol prin diminuarea secretiei de insulina din sange.

O serie de cercetatori au constatat de-a lungul unor studii faptul ca daca reusim sa consumam cinci mere pe saptamana, vom reusi automat sa reducem si riscul de aparitie a bolilor respiratorii cum ar fi astmul sau bronsita.

Potrivit medicinei chineze, merele contribuie la consolidarea inimii, potolesc setea, lubrifiaza plamanii, scad mucoasa si cresc fluidele corporale.

Studiile indica faptul ca zilnicul consum de mere (cel putin un mar pe zi) poate reduce dezvoltarea bolilor de piele.

Un mar contine doar intre 50-80 de calorii si nu are nicio grasime.

Merele sunt o sursa bogata de vitaminele C, A si flavonoide, continand totodata cantitati mai mici de fosfor, fier si calciu.

Merele sunt o foarte buna sursa de potasiu, care promoveaza la randul ei sanatatea inimii.